ARAD. Deși există școli gimnaziale cu tradiție în rezultate bune, gimnaziul de la Colegiul Național „Moise Nicoară” are cei mai buni elevi. Cel puţin asta demonstrează rezultatele obţinute la examenul de Evaluare Naţională din acest an. Pe locurile următoare se situează: Liceul Național de Informatică, Colegiul Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal”, Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici” şi Colegiul Național „Vasile Goldiș”.
La „Moise Nicoară” au absolvit clasa a VIII-a 88 de elevi. Media examenului de Evaluare Naţională 2021 pe școală este de 8,78. Media la Limba și literatura română este 8,92, iar media la Matematică – 8,65. Există 3 medii sub 5 la Matematică, dar nicio medie sub 5 la Limba și literatura română.
Liceul Național de Informatică are 99 de absolvenţi de clasa a VIII-a. Media pe şcoală obţinută la Evaluarea Naţională este de 7,92. Media la Limba și literatura română e 8,24, iar la Matematică – 7,70. 10 elevi au obţinut medii sub 5 la Matematică, iar un elev a luat sub 5 la Limba și literatura română.
92 de elevi de la Colegiul Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal” Arad au susţinut anul acesta examenul de Evaluare Naţională, media pe şcoală fiind 7,57. Media la Limba și literatura română este 8,14, iar la Matematică – 7,01. Sunt 18 medii sub 5 la Matematică şi o medie sub 5 la Limba și literatura română.
La Liceul Teologic Baptist „Alexa Popovici” au absolvit clasa a VIII-a 55 de elevi. După susţinerea examenului de Evaluare Naţională, media pe şcoală este de 7,56. Media la Limba și literatura română este 8,28, iar media la Matematică – 6,84. Există 9 medii sub 5 la Matematică, dar nicio medie sub 5 la Limba și literatura română.
Top 5 este completat de Colegiul Național „Vasile Goldiș”. 75 de absolvenţi de a VIII-a au susţinut Evaluarea Naţională, media pe şcoală fiind de 7,28. Media la Limba și literatura română este 7,69, iar la Matematică – 6,88. 14 elevi au obţinut medii sub 5 la Matematică, în timp ce la Limba și literatura română un singur elev a avut media sub 5.
Indicator
Mediile obţinute la examenul de Evaluare Naţională sunt un indicator al calităţii procesului instructiv-educativ desfăşurat în gimnaziu. Mulţi părinţi iau în calcul criteriul performanţei atunci când aleg şcoala unde copiii lor urmează gimnaziul şi se zbat pentru a ajunge într-una de top. Nu e un parcurs uşor, căci accesul într-una din cele mai bune şcoli din Arad se face pe bază de… examen.
Trimite articolul
Xoare totul depinde de dascali doar?
Ma cam indoiesc !
Dacă elevii de la Moise Nicoară nu ar face meditații extra, oare ce rezultate ar avea? Doar întreb! Atunci unde este realitatea?
-
Foarte bine fac. Care e problema?
-
Problema rămâne liceul… când meditațiile le plătesc părinții elevilor (buni sau NU) iar NU școala nici statul. Elevii “buni” sunt majoritatea celor cu mulți bani și care ajung la acest liceu meditați (nu neaparat de profesorii de acolo dar… de profesorii cei mai buni) care își permit să se mediteze apoi și in continuare pentru a obține rezultate bune …
-
Cat de mizerabil comentariu), cata frustrare… Intr-adevar, strugurii sunt acri, Livia))
-
Copilul meu a terminat anul acesta la “Moise Nicoara” și a făcut meditații doar semestrul 2 clasa a VIII-a. Restul se datorează profesorilor din școală… A luat Evaluarea Nationala cu 8.50
-
-
Problema e că Statul acceptă dubla măsură de evaluare a elevilor. Cursul gratuit de stat nu e valabil universal in consecința rezultatelor bune fără cursuri plătite, meditații. Aici e Rușinea comuniștilor de la Slavici – Moise Nicoară, a profesorilor, bineînțeles, că nu știu să predea gratuit Școala iar elevii să obțină rezultatele dorite, GRATIS, cum a vrut CUZA!
-
-
Nu ar avea.. Din pacate in Moise Nicoara nu prea mai sunt dascali. Majoritatea au plecat la alte scoli, au mai ramas vreo 4-5 profesori care chiar se pot numi dascali si de la ora caruia pleci cu lectia invatata. Si din pacate cei mai “faimosi” profesori sunt cei care predau si explica cel mai prost. Penibil.
Rezultatele vorbesc- cu siguranta profii au un rol important( sa fim onesti, cunoastem cu totii calitatea multor profesori de la anumite scoli care…. nu sunt in top). Nu orice elev ajunge la Moise- intrebati copiii din a IV a, majoritatea se sperie cand aud de.Moise, cica e f greu si…. aleg alta scoala. Doar cei mai buni si curajosi merg la scolile de top,, restul….majoritatea parintilor nu se prea streseaza, pt ce atata scoala?”:) si legat de ore: problema este timpul petrecut pe tel:) si…clar nu este usor, timpul petrecut pe gadget-uri trebuie recuperatq si… este nevoie de meditatii. Sunt alte vremuri, putini sunt acei copii care au puterea de a face o balanta intre studiu, lectura si ceea ce ne ofera tehnologia moderna.
Succes tuturor!