ARAD. Ţinând cont de cifra de afaceri, profit, evoluţia cifrei de afaceri, evoluţia profitului şi numărul de angajaţi, revista Capital a realizat şi în acest an un top al celor mai mari 300 de companii din ţară. În acest clasament regăsim şi câteva companii cu sediul în judeţul Arad.
Astra Rail
Producătorul de material rulant Astra Rail Industries, care controlează fabrica de vagoane marfă din Arad, se află pe poziţia 96 în „Top 300 companii” al celor de la Capital. Dar ocupă primul loc în topul celor mai mari producători de material rulant, după cifra de afaceri, de peste 730 milioane de lei în 2019. Astra Rail fabrică vagoane marfă cu management german, având locaţii în Arad, Drobeta Turnu Severin şi Caracal.
International Alexander
International Alexander ocupă locul 200 în topul realizat de Capital. „International Alexander Holding reuneşte activitatea a 14 companii independente în care transportul rutier de mărfuri este principalul domeniu de activitate. Flota companiei este compusă din peste 500 de vehicule, printre care camioane euro 6, sprintere, transportoare şi remorci care în industria de specialitate reprezintă cheia succesului. Compania este orientată către servicii flexibile şi de calitate, motiv pentru care realizează logistica direct în fabricile clienţilor. Principalele pieţe externe în care International Alexander îşi desfăşoară activitatea sunt Serbia, Ungaria şi Germania. Pe lângă transporturile rutiere, grupul se ocupă şi de transporturi aeriene, maritime sau feroviare” – notează cei de la Capital. Potrivit acestora, în 17 ani de activitate, compania a avut o creştere economică dinamică. Având la bază capital 100% românesc, International Alexander a avut o cifră de afaceri de 400 de milioane de lei în 2019, o creştere cu 25% faţă de anul precedent.
Coindu Curtici
Locul 223 în „Top 300 companii” este ocupat de Coindu – societate portugheză fondată în 1988, care produce tapiţerie auto şi alte componente de interior. „Când vă aşezaţi pe scaunul a diverse modele de Audi, Volvo, BMW, VW, Renault, Peugeot, Skoda, Mercedes sau Saab, să ştiţi că vă folosiţi de produsele fabricate de Coindu. În România, compania dispune de 1.447 de angajaţi în 2019, cea mai mare parte fiind masată la fabrica din Curtici, judeţul Arad” – informează Capital. Cifra de afaceri a Coindu s-a ridicat la 503 milioane de lei în 2019.
Smart Diesel
Retailerul de carburanţi Smart Diesel ocupă locul 233 în clasamentul celor mai mari companii. Potrivit celor de la Capital, compania arădeană „este probabil singura care a implementat cele mai noi metode de plată pentru alimentarea cu carburanţi. Sistemul implementat de SD se numeşte Smart Diesel Web Management Fuel Cards şi este un serviciu automatizat pentru produsele din motorină, foarte eficient mai ales pentru operatorii de mari flote auto. Folosind aplicaţia Web Management Fuel Cards, munca de transportator devine pur şi simplu mai uşoară.”
Performanţa Webasto
Cu o cifră de afaceri de 1 miliard de lei în 2019 şi un profit de 30,5 milioane de lei, Webasto ocupă locul 274 în topul revistei Capital. „Fondată în 1901, Webasto este lider mondial în furnizarea de trape, dar produce şi baterii şi sisteme de acoperişuri şi sisteme de încălzire pentru industria auto. În românia şi-a deschis porţile în 2008, iar fabrica de la Arad are cea mai mare producţie de trape din cadrul companiei” – notează cei de la Capital.
Primii 10 din top
Toate cele 300 de companii din topul realizat de Capital au împreună o cifră de afaceri de peste 620 de miliarde de lei, primele 10 contribuind cu peste un sfert din totalul sumei. Companiile au avut în 2019 un număr de 680.000 de angajaţi pentru care au avut cheltuieli de personal în valoare de 55 de miliarde de lei. Primele 10 companii din Top 300 sunt: OMV Petrom, Dacia Renault, Grup Rompetrol, Dedeman, Kaufland, Lukoil, Ford România, British American Tobacco, Banca Transilvania şi Lidl.
Trimite articolul
XLa Astra Rail managementul e american, nu mai e german!
-
Iar la salarii is ultimii…bine sefii isi impart profitul…
-
Vatmanee–ai scapat de covid,diabetu-le?iar ai cv de comentat ?la 4 mii de lei,de ce nu lasi CIOCUL??apropo-blondu ala cu imperio 1064 a scapat de boala?
-
Referitor la coindu, cred că, de când s-a abolit sclavia, nici o firmă nu mai DISPUNE de angajații săi! Sau poate totuşi in românia se întâmplă….
Kaufland ? Un jeg in magazin de ndescris Lidl ? Niste angajati ( in unele magazine ) nepoliticosi . Dedeman ? Angajati ce se ascund printre rafturi , când le ceri ajutorul dau ochii peste cap.
Am uitat : Banca Transilvania (agentia Ziridava) au pauza ( parca intre 13-14 ) pt a dezinfecta “pt.cluenti” , dar daca urmaresti dezunfectia , doamnele sunr undeva prin spate , probabil la o cafeluta. Niciidata nu vezi sa dezinfecteze incaperea unde primesc clientii.
5 companii in top 300
Slab si extrem de ingrijorator!!!
Si totusi marea problema a unora e ce fac fetele de la BT Ziridava…
Da salari de mizerie si patroni de 2 lei niste Gunoaie esti sclav la tine in tara !
Nu e absolut deloc interesant cu câte milioane își burdusesc noii parveniți buzunarele ci mult,mult mai interesant ar fi care e salariul minim la ei în firma,cu cât plătesc sâmbetele, duminicile sau munca de noapte,dacă iau în considerare și plătesc orele suplimentare,respectarea normelor de protecție a muncii în zonele cu pulberi,vapori toxici etc.Sau dacă își iau în serios rolul social prin asigurarea de locuințe pt cei mai de departe.Ăsta ar fi topul cel mai uman,cel mai apropiat nevoilor oamenilor.Nu ne încălzește cu nimic ca societate apârtia unor noi indivizi la polul bogăției și rămânerea a mii și mii la polul sărăciei. În cazurile de imbogatire rapida se folosește metoda plății în derizoriu a muncii angajaților și reținerea pt sine în mare parte a câștigului.
-
Salariul (pretul muncii) este reglat de catre piata.
Inainte sa te plangi de salariul mic trebuie sa te intrebi care sunt cauzele: pentru ce domeniu lucrezi, care e valoarea muncii tale, cat de usor poti fi inlocuit, cand ai facut ultima specializare etcMorala e ca fara companii puternice care sa produca valoare adaugata mare, n-are cum sa fie nici nivelul salariilor prea ridicat.
Aradul este deci un judet sarac…
Ati uitat politia locala. De departe cele mai mari incasari in 2020.
Dedeman locul 4 și banca Transilvania locul 9, singurele companii românești…