TIMIŞOARA. Hotărârea arestării preventive a fost pronunţată de Curtea de Apel Timişoara, în 13 octombrie, după descinderile DIICOT din Arad, Dâmboviţa, Vaslui, Satu-Mare, Ilfov şi municipiul Bucureşti. În judeţul Arad au fost efectuate 2 percheziţii domiciliare, la adrese frecventate de către un alt membru al grupului (pe numele căruia exista mandat european de arestare), fiind găsite substanţe anabolizante. Membrul grupului pe numele căruia exista mandat european de arestare este celebrul culturist Geza Gulyas. Acesta urmează să fie extrădat în Italia, deoarece mandatul său de arestare a fost emis de către Tribunalul din Trento. Culturistul a consimţit la predarea sa către autorităţile din Italia, însă a ridicat o singură condiţie: dacă va fi condamnat la închisoare cu executare să i se permită să îşi execute pedeapsa în România.
Soluţia instanţei
„Dispune arestarea persoanei solicitate Gulyas Geza, pe o durată de 30 (treizeci) zile, începând cu data de 13.10.2016, până la data de 11.11.2016, inclusiv. Dispune executarea mandatului european de arestare emis de către Tribunalul din Trento, la data de 26.09.2016, pe numele persoanei solicitate Gulyas Geza şi dispune predarea acesteia către organele judiciare din Italia. Constată că persoana solicitată a consimţit la predarea sa organelor judiciare din Italia şi nu a renunţat la beneficiul regulii specialităţii. Dispune respectarea condiţiei ca în cazul în care se va pronunţa o pedeapsă privativă de libertate, de către autorităţile din Italia, persoana solicitată să fie transferată în România pentru executarea pedepsei”, se arată în soluţia Curţii de Apel Timişoara din 13 octombrie, dată la care au avut loc descinderile DIICOT.
Traficul
Procurorii DIICOT susţin că „în cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada iunie 2015 – aprilie 2016, un grup infracțional organizat format din cetățeni români și 7 persoane de cetățenie italiană au traficat internațional medicamente cu acțiune de dopaj și stupefiante active de diferite tipuri și forme farmaceutice (tablete, capsule, preparate injectabile, flacoane, gel), acestea fiind importate/expediate în mod ilegal din România şi comercializate pe teritoriul Italiei, furnizate în final sportivilor şi persoanelor care frecventează sălile de sport. S-a reținut că activitatea infracțională a membrilor grupării infracționale – cetățeni români -, consta în gestionarea unor site-uri de internet și comercializarea online a medicamentelor şi a substanţelor ilegale pe care le expediau/transportau în Italia, prin curieri profesionali sau ocazionali”.
Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul S.C.C.O. Satu-Mare, S.C.C.O. Arad, S.C.C.O. Dâmboviţa, S.C.C.O. Vaslui şi luptători S.I.A.S.
Citiți principiile noastre de moderare aici!