ARAD. Un grup de parlamentari liberali a depus săptămîna trecută un proiect de lege pentru completarea Codului Fiscal, conform căruia din cota standard a TVA aplicată produselor din carne şi lapte, TVA de plată către bugetul de stat să reprezinte 9%, iar diferenţa de 15% să rămână la producător, prin decontul de TVA, iar acesta să poată fi utilizat de producător exclusiv pentru investiţii proprii şi ameliorarea produselor , a arătat prim-vicepreşedintele PNL Arad, Adrian Ţolea. Acesta a specificat că iniţiativa vine în contextul în care evaziunea fiscală pe piaţa cărnii şi laptelui în România este uriaşă (600 milioane euro anual la carne şi 250-300 milioane euro la lapte). Totodată, mai spune Ţolea, „a fost analizată şi situaţia creată de embargoul impus de Rusia pentru toate produsele alimentare din UE”. Dar, mai ales, de la 1 aprilie vor fi eliminate cotele de lapte, iar producătorii autohtoni nu vor putea face faţă concurenţei celorlalte ţări, care, având TVA mult mai redusă, au şi preţuri mai mici. Prin aplicarea acestor măsuri cu începere de la 1 aprilie 2014, spune Ţolea producătorii vor fi încurajaţi să creeze noi locuri de muncă şi valoare adăugată brută.
Cer TVA scazut la carne si lapte
Adrian Ţolea anunţă că parlamentarii PNL au propus un proiect de lege care prevede facilităţi pentru producătorii autohtoni.
Trimite articolul
XCele mai citite știri
România
Aproximativ 150 de persoane, majoritatea refugiaţi din Ucraina, au participat duminică la un protest organizat în Bucureşti, prin care s-au marcat 11 ani de agresiune rusă şi trei ani de la declanşarea invaziei la scară largă.
Mapamond
Papa Francisc, spitalizat cu pneumonie şi a cărui stare de sănătate se menţine critică, a spus, într-un mesaj pentru rugăciunea Angelus, că-şi continuă cu încredere spitalizarea şi tratamentele, potrivit AFP.
ARADON Sport local
CS Universitatea Arad va încerca accederea în play-off, între primele opt echipe.
România
Mai mulți parlamentari PSD și ai minorităților naționale propun, printr-o inițiativă legislativă depusă la Parlament, ca evaluarea anuală a performanțelor profesionale ale funcționarilor publici să cuprindă și verificarea, în scris, a cunoștințelor teoretice actualizate privind actele normative care reglementează activitățile acestora.
1
Citiți principiile noastre de moderare aici!