Aflat la cea de-a 8-a ediţe, evenimentul academic se desfăşoară la Hotel Continental pe parcursul a trei zile pline cu prezentări ştiinţifice în domeniul Soft Computing. Această arie de cercetare se distinge prin faptul că dezvoltă tehnici şi metodologii care imită gândirea umană.
Conferință dedicată logicii
Această ediţie a conferinţei este dedicată memoriei părintelui logicii fuzzy, Lotfi A. Zadeh (1921-2017) şi e remarcabilă prin participarea internaţională de care beneficiază. Astfel, printre vorbitorii invitaţi se numără nume grele din domeniul Soft Computing: Oscar Castillo (Mexic), Florin Gheorghe Filip (România), Nilanjan Dey (India), József Dombi (Ungaria), Michio Sugeno (Japonia), Jeng-Shyang Pen (Taiwan).
Specialiști din 15 țări
Cercetători şi specialişti din nu mai puţin de 15 ţări discută pe parcursul a trei zile ultimele descoperiri din domeniu. Participarea internaţională de la aceasta ediţie nu e singulară – istoricul SOFA se distinge prin faptul că încurajează dialogul permanent între academici din diferite arii geografice şi sub-domenii de cercetare. De fapt, primele ediţii s-au desfăşurat sub sloganul „Building bridges” fiind organizate trans-frontalier, în Ungaria şi în România. Ideea de “construire de poduri” inter-culturale rămâne şi acum în esenţa SOFA, pe lângă promovarea tinerilor talente din Soft Computing (în cadrul fiecărei ediţii, organizatorii premiază cea mai bună lucrare scrisă de un student doctorand).
Organizatori
SOFA 2018 este co-organizată de Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, Societatea de Inginerie IEEE România, şi Institutul de Informatică a Academiei Române (filiala Iaşi) şi e prezidată de profesorii Valentina E. Bălaş (Universitatea „Aurel Vlaicu”), Lakhmi Jain (University of Canberra, Australia) şi Shahnaz Shahbazova (Universitatea Tehnică din Baku, Azerbaijan). Seriile de conferinţe SOFA sunt organizate logistic de Trivent Conference Office din Arad.
Citiți principiile noastre de moderare aici!