ARAD. Viitorul Complex Matern-Pediatrie, care are deja o parte din documentaţie realizată, nu pare că se bucură de toată încrederea celor de la Consiliului Judeţean Arad. Şi nu ne referim la investiţie, ci ne referim la partea de documentaţie. Aflat într-o vizită oficială în Germania, în districtul Tubingen, preşedintele CJA, Iustin Cionca, a cerut cadrelor medicale de acolo sfaturi pentru îmbunătăţirea proiectului.
„Tubingen este un oraș universitar, unde numărul de studenți este de aproximativ 25% din totalul populației, iar serviciile medicale oferite de complexul medical din Tubingen sunt printre cele mai bune din Germania. Am cerut, în cadrul vizitei, ca un grup de specialiști din Arad să fie primit la Clinica Universitară de Pediatrie din Tubingen pentru analizarea proiectului Complexului Matern-Pediatrie de la Arad și îmbunătățirea sa, acolo unde este necesar. Acum se pot face intervenții pe proiect, este un moment bun, dacă specialiștii din Germania vor constata că proiectul poate fi îmbunătățit, atunci el trebuie îmbunătățit acum”, a declarat Cionca.
„M-am întâlnit cu prof. dr. Peter Lang, șeful departamentului de Hematologie de la Clinica Universitară de Pediatrie din Tubingen, cu care am discutat aspectele practice ale Complexului Matern-Pediatrie de la Arad. Întâlnirea a avut și o componentă de schimb de informații și transfer de cunoștințe, dinspre specialiștii germani către administrația județului Arad, care gestionează sistemul de sănătate publică din Arad. Am cerut sfatul dr. Peter Lang, pentru că suntem în faza de proiectare a Complexului Matern-Pediatria, iar domnia sa este unul dintre reputații specialiști din Germania. Mă interesează opinia sa de specialitate care poate îmbunătăți proiectul de la Arad. Sunt preocupat de felul în care specialiștii de top din Germania, cu experiența lor vastă, văd acest proiect”, a mai spus şeful Consiliului Judeţean Arad.
Şi şcoală de infirmiere
Tot în urma vizitei din Germania, Iustin Cionca a venit cu încă o idee: înfiinţarea unei şcoli de infirmiere în oraşul nostru.
„La Tubingen am pledat pentru un program prin care experiența germană în domeniul formării cadrelor medicale medii și a infirmierelor să fie aplicată și la Arad.
Proiectul Complexului Matern-Pediatrie este unul dintre cele mai importante din România și a fost selectat pentru finanțare printre 27 de proiecte medicale strategice la nivel național. Pentru reușita sa nu este suficient să construim o clădire și să o echipăm, ci să avem și cadre medicale, de toate nivelele și specializările, care să presteze un serviciu medical de calitate. Din păcate, constatăm că la Arad sunt multe de făcut în acest domeniu, iar la Tubingen am vizitat o școală profesională care pregătește personal și în domeniul medical. Nu văd niciun obstacol în implementarea acestui model și la Arad, cu atât mai mult cu cât avem alături de noi și Facultatea de Medicină, care deja are experiență în formarea cadrelor medicale”, a ţinut să precizeze Cionca.
Trimite articolul
Xo țară bogata ca Romania alearga dupa pomana.
-
Daca cere ajutor nu-i bine, dar daca nu cere iar nu-i bine?
-
dupa ce dai tot ce ai pe mai nimic ( industrie , telefonie agricultura fabrici energie electrica gaze naturale, minerale paduri etc ) altora mai vrei si ajutoare?
iata un mic exemplu uzinele ARO s-au vandut la pretul unui apartament,.iar noul proprietar a vandut apoi activele uzinei in valoare de milioane de dolari ce sa mai zic de teren etc Ce zici ? iti place? Gasesti detalii pe internet .-
Crezi ca daca nu se vindeau alea traiau oamenii de rand mai bine sau erau mai multi bani la buget? Alea mai mult consumau decat sa produca. Sa nu mai vorbim ca tehnologia folosita a ramas in urma mult de tot si nimeni nu ar fi ales “modelul vechi” daca putea sa aleaga “modelul nou” din alta tara.
Singurul lucru “bun” era pentru muncitori, ca primeau salariul… in rest, faliment scria pe toate. Doar propaganda le tinea in viata. -
Nu confunda afacerile cu coruptia
-
-
-
Nu mai pune botul la propaganda comunista (care nici azi nu a disparut). Romania nu e si nici nu a fost bogata… pentru ca habar nu avem sa facem afaceri.
Cat despre minereuri si agricultura… daca s-ar vinde absolut tot, nu ar fi nici 10.000 de euro “pe caciula de roman”. Asa ca ce tara bogata visezi, nu stiu…
Tara supravietuieste pe spatele antreprenorilor si a impozitelor de pe salariati.