ARAD. Ignoranță, nepăsare, rea voință sau pur și simplu opreliștile birocratice sunt cele care au împiedicat societatea de termoficare să schimbe contractele cu asociațiile de proprietari, vechi din 2001?! Toate contractele ar fi trebuit refăcute încă din 2009 după ce autoritatea în domeniul energiei (ANRSC) a dat un ordin care obliga toate societățile să refacă contractele, respectând modelul cadru, în cel mult 6 luni de la data publicării în Monitorul Oficial. „Au trecut nu luni, ci ani de zile și nu s-a întâmplat nimic. Am vorbit cu colegii din alte judeţe şi mi-au spus că la ei s-au încheiat noile contracte.Am purtat numeroase discuţii cu conducerea CET, fără niciun rezultat însă, deși ANRSC-ul le-a pus în vedere să le înlocuiască”, a precizat Vasile Arion, vicepreședinte ULALA. Noile reglementări presupun, printre altele, o nouă contorizare prin intermediul unor contoare performante care însă înregistrează apa caldă doar de la o anumită temperatură. Adică abonatul plătește apa caldă doar dacă e caldă și doar cât consumă. Și în plus sunt prevăzute clar care sunt temperaturile la care trebuie furnizat agentul termic și apa caldă. Potrivit celor de la ULALA, înlocuirea contoarelor ar duce la scăderea prețului la apa caldă.„Asociațiile care și-au instalat pe banii lor asemenea contoare, plătesc cu 7 lei mai puțin metrul cub de apă caldă” susține Arion. Termenul limită pe care ULAL îl dă CET-ului este luna octombrie când vor fi, din nou, făcute plângeri către ANRSC, care se pot lăsa cu amenzi sau chiar cu retragerea licenței. Așteptăm și răspunsul CET la această problemă.
CET ne arde cu contract
Contractele CET cu Asociațiile de Proprietari ar fi trebuit schimbate din 2009, dar CET a amânat mereu reînnoirea acestora.
Trimite articolul
XCele mai citite știri
Local
Începând de marți, 25 februarie 2025, Primăria Municipiului Arad, prin intermediul operatorului contractat în acest scop, va demara lucrările pentru amplasarea insulelor ecologice digitalizate în 25 de locații din zona Calea Aurel Vlaicu. Lucrările sunt estimate să se realize pe durata următoarelor două săptămâni.
România
Miniștrii Agriculturii din Ungaria, Slovacia, România și Bulgaria au cerut Comisiei Europene să reintroducă cotele anterioare crizei, la expirarea actualelor măsuri comerciale care vizează produsele agricole din Ucraina, potrivit unei postări pe rețeaua X a ministrului ungar al Agriculturii, Istvan Nagy, transmite Interfax, citați de Agerpres.
Citiți principiile noastre de moderare aici!