„Incendiul” dintre Cornel Secianschi, fostul director general al CET, şi consiliul de administraţie (CA) al societăţii, izbucnit în urmă cu câteva luni, este departe de a fi lichidat. O sentinta judecatoreasca emisă recent readuce în discuţie decizia de eliberare din funcţie a lui Secianschi. Încă de pe atunci, multe voci spuneau că, dintre toţi directorii pe care i-a avut compania de termoficare, Secianschi a fost cel mai corect şi a reuşit să aducă CET pe linia de plutire. Dar o lucrare controversată, de 2,5 milioane de euro, pe care fostul director a refuzat să o achite, a dus la despărţirea lui Secianschi de fotoliul de manager. Consiliul de administraţie al CET susţinea, la momentul respectiv, că este vorba de o decizie internă bazată pe managementul defectuos al fostului director.
I-au intentat proces
Potrivit unor surse din cadrul societăţii de termoficare, primarul Gheorghe Falca le-ar fi cerut explicaţii celor din CA al CET în legătură cu suspendarea din funcţie a lui Secianschi. Reprezentanţii consiliului au susţinut că fostul director nu a condus bine societatea şi a băgat-o în datorii. În momentul următor, Secianschi a fost dat în judecată pentru management defectuos, iar reprezentanţii CET doreau să recupereze o parte din „pierderile” cauzate de director. Dar sentinţa instanţei le-a dat peste cap toate planurile.
Secianschi, scos deasupra
Judecătorii arădeni au analizat toate probele aduse la dosar de către reprezentanţii CET împotriva lui Secianschi. La dosar au fost adăugate inclusiv două controale de audit, unul realizat înainte de numirea în funcţie a lui Cornel Secianschi, iar celălat realizat imediat după concedierea fostului director. Judecătorii au analizat probele şi au dat câştig de cauză chiar fostului director, cu toate că procesul a fost intentat împotriva lui. „Potrivit sentinţei, judecătorii au ajuns la concluzia că, de la 200 de miliarde de lei vechi datorie, cât era când am fost instalat, s-a ajuns pe un plus de 100 de miliarde de lei vechi în momentul în care am fost eliberat din funcţie. Judecătorii nu au reuşit să găsească managementul defectuos de care eram acuzat, aşa că mi-au dat câştig de cauză”, a declarat Cornel Secianschi.
Întoarce procesul
„Nu am avut niciodată intenţia să dau CET în judecată şi să îmi recuperez cele 12 salarii care mi se cuvin conform contractului. Dar, ţinând cont de gestul lor de a mă chema în instanţă total nejustificat, voi deschide un alt proces prin care îmi voi cere drepturile”, ne-a spus fostul director al CET, Cornel Secianschi.
„Judecătorii nu au găsit managementul defectuos de care am fost acuzat”, Cornel Secianschi
A.G.
Citiți principiile noastre de moderare aici!