Acesta solicită subvenții acordate direct producătorilor în cogenerare, „pentru a salva CETurile din România”, după cum se arată în comunicatul de presă emis de companie.
„Avem nevoie de o strategie energetică naţională foarte clară. Fără măsuri urgente şi cu reglementările existente în domeniul distribuţiei gazelor şi energiei electrice în România vor dispărea aproape în totalitate Centralele Electro Termice care funcţionează pe gaz şi cărbune. Acestea asigura aproximativ 40% din energia electrică pentru ţara noastră”, a declarat Daniel Doble, directorul CET.
Acesta a mai adăugat și că „dacă toate centralele au probleme la nivel naţional, înseamnă că avem o problemă de sistem pe care nu mai putem să o ignorăm. România, din punct de vedere al potenţialului hidrografic, se află pe locul 26 în Europa, însă doar Porţile de Fier 1 şi 2 sunt rentabile, respectiv pot da o cantitate semnificativă în sistemul energetic naţional.”
Totodată, Doble a ținut să scoată în evidență și consecințele lipsei dee politici naționale, printre acestea numărându-se și prețurile care cresc, lucru refletat și în industrie, agricultură sau servicii.
„Cred că noi, specialiștii din domeniu, trebuie să tragem un semnal de alarmă și să cerem Guvernului și Parlamentului să intervină, până când nu este prea târziu”, a conchis directorul CET (Lignit), Daniel Doble.
Citiți principiile noastre de moderare aici!