Tranzacție importantă pe piața de automotive din România și din Arad. Compania Leoni, cel mai mare angajator din Arad, a decis să vândă un pachet majoritar către compania Luxshare din China. Anunțul a fost publicat pe pagina oficială a Leoni, comunicatul de presă incluzând declarațiile lui Klaus Rinnerberger, CEO Leoni AG.
„A fost stabilit un parteneriat transformator: prin investiția Luxshare, Leoni AG și divizia sa de sisteme de cablare (WSD), câștigă un acționar puternic suplimentar, îmbunătățind semnificativ accesul pe piață, inovația tehnologică și stabilitatea financiară. […] A fost semnat un acord obligatoriu din punct de vedere juridic pentru acest parteneriat strategic. Antreprenorul austriac Stefan Pierer și Luxshare din China au convenit ca Luxshare să achiziționeze un pachet de 50,1% din LEONI AG, care anterior era deținută integral de Pierer”, se arată în comunicatul oficial.
Klaus Rinnerberger, CEO Leoni AG, a declarat: „A avea Luxshare ca partener strategic puternic va spori semnificativ competitivitatea LEONI pe toate fronturile – de la extinderea portofoliului și accesul la piață până la capabilități tehnologice și producție”.
Grace Wang, Președinte și CEO al Grupului Luxshare, a adăugat: „Suntem încântați de potențialul acestui parteneriat. Combinând punctele noastre forte, nu numai că ne vom extinde amprenta globală, ci și vom stimula inovația și vom oferi o valoare mai mare clienților noștri.”
Omul de afaceri Stefan Pierer a mai adăugat: „Cu Luxshare, am găsit partenerul perfect pentru a asigura succesul pe termen lung al Leoni”, în timp ce Grace Wang a subliniat: „Această colaborare marchează un pas esențial în călătoria noastră spre a deveni un lider global în sectorul auto”.
Cel mai mare angajator
Leoni Wiring Systems Arad este cel mai mare angajat din județ, în 2023 având un total de 3.570 de salariați. În ceea ce privește profitul, în 2023 Leoni a avut în Arad un proft de 30,62 milioane de lei și o cifră de afaceri de 925,77 milioane de lei.
Leoni în România
Compania Leoni este prezentă pe piața din România din anul 2.000, atunci când a fost deschisă fabrica Wiring Systems Division la Arad. În anul 2002 a fost deschisă fabrica din Bistrița urmând ca 3 ani mai târziu să își deschidă porțile și cea de la Pitești. Leoni a continuat să se extindă cu fabrici satelit în Beiuș, Luduș, Marghita și Bumbești-Jiu. În 2016, a fost înființat primul Shared Service Center LEONI (SSC) în Cluj-Napoca care coordonează 17 funcții corporate distincte. Astăzi, Leoni operează un total de 10 fabrici în România, cu o suprafață totală de producție de 180.000 mp.
Trimite articolul
XImagine reprezentând decăderea economica a Germaniei.
… despre România n-are rost sa vorbim.
-
cel mai bun comentariu de sapt asta!! asa este!
Cea mai naspa firma din arad.
Iesiti ba afara din birouri ca m-am saturat sa ma imbutus in usa la voi,luati-ma ba ca in sfarsit am ocazia sa fiu sclav pe plantatie la chinezi
Așteptăm si managmenul local sa decada! Este praf!
Poate o muta in Ungaria! 😅😅😅
… o limba pe care e bine sa o stii de acum inainte.
Chinezii vor sa se infiga in piata Europeana pentru a nu plati tarif vamal in viitor. Nu vor adduce nimic bun pentru angajati. Poate vor da afara si aduce angajati din China.
-
Este important sa nu dea afara,si sa nu reduca productia, ca si asa Aradul a ajuns subindustrializat. Nu se poate trai fara productie industriala.
In 6 luni se inchide taraba.