„Clădirea în care locuiesc e mare: are două etaje şi 13 apartamente. Din cele 13 apartamente, trei sunt <de stat>. Din cele trei, doar unul e locuit – cel în care stau eu –, celelalte două sunt goale. Mereu am fost <la zi> cu plata tuturor cheltuielilor. Acum, la avizier a apărut un afiş cu plata cheltuielilor, în care, pe lângă cheltuielile de întreţinere, în dreptul meu scrie că aş avea datorii de nici mai mult, nici mai puţin de 3.000 de lei! L-am întrebat pe administrator de unde au apărut aceste <restanţe> şi mi-a spus că suma de 3.000 de lei reprezintă contribuţia aferentă apartamentului în care locuiesc eu la lucrările de reabilitare a acoperişului clădirii. Nu este un document separat în care să fie trecută această sumă şi semnificaţia ei, ci – repet – eu figurez cu datorii de 3.000 de lei. Problema e că pentru reînnoirea contractului de închiriere pentru locuinţă – care se va întâmpla în curând –, una dintre condiţiile puse de Primărie este ca chiriaşul să nu aibă datorii. Or, eu figurez cu datorii din cauza celor 3.000 de lei pe care ar trebui să-i plătească chiar Primăria, că doar ea e proprietara apartamentului. Cum să procedez, cum aş putea forţa eu Primăria să achite contribuţia aceea? Că eu nu îmi permit ca, dintr-o pensie de 2.000 de lei, să împrumut Primăria cu 3.000 de lei… Ca să nu mai zic de faptul că în contractul de închiriere pe care îl am cu Primăria scrie clar că e interzis să plătesc orice reparaţii generale, fiind permise doar cele pentru micile stricăciuni din interiorul apartamentului” – relatează cititoarea noastră.
Am transmis Primăriei Municipiului Arad problema sesizată. Iată răspunsul primit:
„Pentru a putea soluţiona această situație, îi adresăm doamnei rugămintea să se adreseze direct instituției noastre. Solicitarea în scris trebuie să cuprindă neapărat date referitoare la imobilul în care locuiește, pentru a putea verifica situația în evidențele noastre.”
Trimite articolul
XDespre mama mea pe Ceaikovski nr.16 nu intereseaza NIMENI?dar pana CAND??-pika,casa pe ea,chiar NU va pasa NIMANUI?
Iar locuinte sociale de pe tarafului sunt în ultimul hal de cum te sui pe casa scări un miros înțepător,murdărie, gălăgie,scandaluri,Am copil cu handicap grav nu se poate odihni vecinii zbiară deasupra zici ca sparge lemne zi de zi.Copilul are o boala ce necesita liniște am făcut multe sesizări dar nu interesează pe nimeni.
poate vor sa scapa de ea, la timisoara asa ajungeau tiganii proprietari in toate casele vechi
si ca plateste 100 lei chirie nu o deranjeaza? daca platea vreo 200 euro cat e chiria normala?