ARAD. La începutul lunii martie, Ministerul Sănătății a decis să transparentizeze cifrele pandemiei de Covid-19, dar și situația pe fiecare centru de vaccinare. Situația este actualizată zilnic și poate fi consultată folosind linkul https://data.gov.ro/dataset/transparenta-covid.
Zeci de decese
Nu mai puțin de 92 de persoane au decedat în unitățile sanitare arădene, ca urmare a infectării cu virusul SARS-CoV-2. Cele mai multe decese – 8 la număr au fost constate în data de 10 martie, dar au fost și trei zile în care nicio persoană nu și-a pierdut viața pe secțiile Covid-19. În comparație cu județele învecinate, în luna martie, Aradul a stat însă puțin mai bine, dacă putem să vorbim astfel când vine vorba de pierderea unor vieți omenești. Spre exemplu, județul Timiș a înregistrat 200 de decese ale unor pacienți Covid, în timp ce județul Bihor consemnează 110 morți. În județul Hunedoara și-au pierdut viața 115 persoane infectate cu virsului SARS-CoV-2, iar cel mai mic număr se înregistrează în județul Alba, care a raportat 85 de decese. De menționat, însă, că raportat la numărul populației situația nu mai este deloc în avantajul nostru, întrucât în Timiș și Bihor populația este aproape dublă față de Arad. De la începutul pandemiei și până în prezent, la Arad au decedat 765 de persoane.
Cât privește numărul internărilor, acesta s-a dublat în a doua jumătate a lunii martie. Dacă în primele zile ale lunii, erau internate aproximativ 190 de persoane, de la mijlocul lunii martie situația s-a schimbat semnificativ. Cel mai mare număr de pacienți internați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad a fost în data de 30 martie, când 260 de arădeni primeau îngrijiri pe secțiile Covid ale unității medicale. În ultima zi a lunii, figurau internați 256 de pacienți.
Plin la ATI
În creștere a fost și numărul celor care au făcut forme mai grave de Covid-19 și care au necesitat tratament pe secțiile de terapie intensivă de la Județean și Spitalul Orășenesc Ineu, devenit, din nou, spital suport Covid. Cel mai mic număr de internări s-a înregistrat la începutul lunii martie – 28 de persoane, iar luna s-a încheiat cu 34 de pacienți internați cu forme grave, însemnând ocuparea aproape în totalitate a paturilor de ATI.
Externați vindecați
273 de persoane au fost externate vindecate, după ce au primit îngrijiri medicale în Spitalul Clinic Județean de Urgență, aici intrând atât pacienții cu forme ușoare și medii, cât și cei internați cu forme grave. De la Spitalul Orășenesc din Ineu, au fost externați vindecați 11 pacienți.
Testări
În perioada 1-31 martie, la nivelul județului Arad au fost efectuate un număr de 18934 de teste RT-PCR, în laboratoarele autorizate. Cele mai multe teste au fost prelucrate în ziua de 24 martie – 1121, iar în ultima zi a lunii au fost efectuate 940 de teste. În medie, la nivelul județului Arad se efectuează în jur de 700 de teste pe zi, cu o scădere în weekend. Cu aceste cifre, Aradul se situează în primele 8 județe în statistica de la nivel național.
Prin comparație, în aceeași perioadă, județul Hunedoara a testat în jur de 13.000 de persoane, județul Bihor a testat 16804 persoane, iar Alba 17.305, în timp ce județul Sibiu a efectuat 17835 testări. Timișul conduce în continuare cu peste 40.000 de teste. Sunt, în continuare județe în care nu se testează, cum ar fi, de exemplu, Covasna – care a efectuat în jur de 5000 de teste în luna martie
De asemenea, au mai fost prelucrate peste 4000 de teste rapide, în același interval de timp.
Final de lună
Potrivit raportării primite de la Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției, în 31 martie existau 1470 de cazuri active, la nivelul județului, dintre care cele mai multe în municipiul Arad – 934, iar alte 278 de persoane se aflau internate în spital. De asemenea, 1192 de persoane se aflau în izolare la domiciliu.
Trimite articolul
XAm intrat pe link ul postat de dv ! absolut nici o data …doar niste interfete pe anumite sectoare , insa date concrete ….nimic ! nu stiu , trebuie sa iti creiezi cont ca sa ai acces la baza de date ? …. egal ! imi pare o mare mizerie ce incerca sa faca ministerul sanatatii din moment ce nu ai acces la baza de date , sau posibil ca doar momentan sa fie datele blocate ???!!!
-
Este un tabel in excel pe care trebuie sa l descarcati
-
Tolomacul tot tolomac. Datele sunt la locul lor, dar cine sa le priceapa? Sa ne spuna expertul cum nu au murit de Covid ci de alte boli. Dati-i oameni buni, nebunului datele, poate salveaza omenirea.
-
Dl . ai probleme cu capul ? vad ca te-a luat istericalele in mod gratuit ! te sfatuiesc sa consulti un medic psihiatru pana se mai poate face ceva , asta in cazul in care mai este ceva de facut ! am spus doar ca in momentul in care eu am vrut sa accesez acel site , nu se putea accesa decat interfata . Asa ca daca dv cunoasteti situatia atat de bine incat stiti cum sa derulat acest lucru , posibil sunteti administratorul site-lui si incercati sa va mascati neajunsul ! Indiferent care sunt cauzele , va recomand totusi sa urmati un tratament pentru boli mintale !
-
😂😂😂😂
-
-
Sute de minciuni si mii de vrajeli!
-
URGENT !!!
AVEM NEVOIE DE VOLUNTARI CARE NU CRED ÎN COVID 19 PENTRU :
-transferul pacienților
-îngrijirea acestora
-igiena pacienților
-curățenie și dezinfecție
-manipulare materiale contaminateP. S. Deoarece COVID 19 nu există, voluntarii nu vor primi echipament de protecție .
Vă așteptăm cu drag în echipă
. Te bagi.. Curajosul ?-
Ia sa te vad cum imi sugi pula!
Aveti nevoie de voluntari? Hai pe bune? Pune aici numarul de tel al persoanei de contact,unde trebuie sa mergem si cand. Sa vedem si noi care e treaba si sa stam de vorba cu bolnavii din saloane.E voie?
-
in poza se vede ca ambele bolnave sunt puse cu fatza in jos…. de ce? sa nu vada ce?
Interesant: “Sunt, în continuare județe în care nu se testează, cum ar fi, de exemplu, Covasna – care a efectuat în jur de 5000 de teste în luna martie” oare cum se face ca acolo si in alte locuri cu teste putine si mortalitatea e mai mica si nici nu-s probleme la ATI in schimb din cauza incidentei mici rezultate din lipsa testarii e “scenariu verde”, totul e deschis deci ar trebui sa fie rata de infectare mai mare. Sau nu? Pai atunci nu inseamna ca inchisul diverselor afaceri si restrictiile nu au nici un sens ?.. sau cum?… asta-i tema de casa pentru covidofobi dezumanizati iubitori de restrictii.
-
fugi si da o mână de ajutor la spitalul Gradiste ca e nevoie de oameni acolo pt diverse munci chiar si necalificate ( sanitar ) Sa te vad fara echipament de protectie in cate zile o iei !
Si apoi ce o sa mai țipi dupa ce ajungi la ATI ca tot nu crezi in virusul asta . !-
Da de ce nu fugi tu inapoi catre zona inghinala de unde ai iesit cu sloganele aste cretine cu mers la spital. Eu am trecut prin boala asta acasa si daca mai fac covid am decis sa nu ma duc la spital orice ar fi ca am cine sa-mi puna si perfuzie daca e nevoie si generator de oxigen, risc eu sa crap acasa “de covid” cu demnitate nu legat de pat sau intubat. Cand am zis eu ca nu cred in virus panicatu lu peste? daca tu tipi de fiecare data cand dai de greu e treaba ta, nu toti sunt lasi ratati kkati pe ei de frica.
-
Am aici o curiozitate si anume asa cum scrie unul aici bolnavii stau toti cu fața in jos . De ce? ne explica vreun specialist
in domeniu? /vezi poza din articol/
PS sa nu spuneti ca e intamplatoare pozitia asta a lor ca nu cred.
-
Dati un search pe google despre ce inseamna prone position, si o sa intelegi de ce stau oamenii pe burta… poate asa va veti mai gandi de 2 ori daca doriti cu adevarat sa riscati a dobandi un ARDS sever in urma infectie cu SarsCov2… a,si pacientii intubati nu se intorc singuri pe burtica, trebuie intors de personalul medical…sedati,ventilati mecanic…
Decese PE covid ??? ce scoala ai facut ?