ARAD. În anul 2019, la Secția Penală a Tribunalului Arad s-au înregistrat 1.412 cauze penale noi, înregistrând un volum total de activitate de 1.560 cauze la această secție. Din cele 1.560 de cauze aflate pe rolul secţiei penale, în anul 2019 au fost soluţionate 1.405, astfel că, la data de 1 ianuarie 2020 exista un stoc de 155 dosare, cu 14 cauze mai mult decât la finele anului 2018. Din cele 155 de dosare aflate în stoc la finele anului 2019, 123 de cauze au avut primul termen de judecată în anul 2020, dintre acestea au fost 26 de cauze în prima instanţă, care au ca obiect infracţiuni şi se află în procedura de cameră preliminară. Comparativ cu anul 2018, numărul cauzelor soluţionate în 2019 este mai mic cu 219. Potrivit bilanțului Tribunalului Arad, pe judecători, ponderea dosarelor închise este de 100 la sută.
96 de ședințe pe judecător
Pe lângă cele 175 de şedinţe de judecată la care au participat magistrații judecători, s-au mai desfăşurat și 313 şedinţe de judecată în primă instanţă şi în calea de atac a contestaţiei de judecătorul de drepturi şi libertăţi (pentru soluţionarea de propuneri privind supravegherea tehnică, percheziţii, arestarea şi prelungirea arestării), de judecătorul de cameră preliminară (pentru verificarea legalităţii măsurilor preventive şi începerea judecăţii) şi ca instanţă de control judiciar. În anul 2019, au fost stabilite, aproape zilnic, şedinţe de judecată de către judecătorul de drepturi şi libertăţi, judecătorul de cameră preliminară şi şedinţe de judecată în instanţă. Astfel, s-au desfăşurat, în total, 488 de şedinţe pe anul 2019, cu o medie de 97,6 şedinţe pe judecător.
Foarte eficient
Activitatea Secţiei Penale a fost încadrată la parametrul maxim, respectiv „Foarte eficient”. “Această performanţă a fost posibilă atât datorită eforturilor colegilor judecători pentru a finaliza cât mai rapid şi eficient fiecare dosar repartizat, cât şi datorită activităţii susţinută desfăşurată de personalul auxiliar. Din analiza indicatorilor statistici, privind durata de soluţionare a cauzelor, rezultă că activitatea secţiei penale poate fi încadrată din punct de vedere al parametrilor la categoria <<Foarte eficient>>”, a explicat vicepreședintele Tribunalului Arad, Flavius Bradin.
Sute de dosare în executare
Pe lângă activitatea de judecată, fiecare judecător din cadrul Secţiei penale îndeplineşte şi atribuţiile judecătorului delegat cu executarea hotărârilor penale. În cadrul sectorului de executări penale, în anul 2019, au fost puse în executare 651 de dosare. În anul 2019, au fost înaintate la Curtea de Apel Timişoara 204 hotărâri, pentru soluţionarea apelurilor şi a contestaţiilor. În 2019 s-au emis 63 de mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, iar pentru recuperarea debitelor, în anul 2019, s-au emis 383 de titluri executorii, privind confirmarea şi preluarea debitelor pentru încasarea cheltuielile judiciare și 148 de titluri executorii, privind confirmarea şi preluarea confiscării sumelor sau obiectelor. În cauzele având ca obiect amânarea ori întreruperea executării pedepsei judecătorul delegat la compartimentul executări penale din cadrul Tribunalului Arad a pronunţat 17 încheieri. În ce priveşte activitatea de cooperarea internațională, anul trecut, au fost emise 14 mandate europene de arestare şi 15 mandate de urmărire internaţională. S-au înregistrat cinci hotărâri privind măsurile de probaţiune şi sancţiunile alternative executate pe teritoriul altor state membre ale Uniunii Europene.
Trimite articolul
XLa Spitalul Judetean opereaza 10 chirurgi,au facut in anul 2019 un numar de 100 operatii; ele toate au reusit,insa dupa operatie,un numar de 10 din cei operati au decedat,urmare unor efecte existente la operatie,insa,nedepistate la operatie; eficienta operatorilor este de suta la suta.
Justitia merge ca pe roate cum s-ar zice, dar depinde si ce sentinte s-au dat si cui. Zic si eu 🙂
In 90% dintre aceste dosare ,s-a dat o solutie stramba !!! Nu ne mai tot laudati judecatorii ,aproape toti au un aer de AROGANTI si INCOMPETENTI.
-
Cred că dosarele cu ,cauzele penale au fost citit titlul ,nume,prenume!
La spital,operatia a reusit si pacientul moare!
Cam asa ceva peste tot.
Daca stai să gândesti logic că, din dosare dispar acte….,
pacientul a ajuns prea târziu la doctor.
Si iacă asa…..