ARAD. Vineri, 27 mai 2022 au început înscrierile pentru măsura „Microgranturi în domeniul agroalimentar”. Până la 31 mai 2022, solicitanții pot depune formularul cererii de finanțare a ajutorului de stat prin aplicația electronică IMM Recover.
„Împuternicirea notarială poate fi depusă și ulterior completării formularelor de înscriere în sistemul informatic IIM RECOVER, dar nu mai târziu de încheierea contractului de acordare a ajutorului de stat” – informează Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA). Pentru depunerea cererilor de finantare solicitanții/ împuterniciții/ reprezentanții, acestora trebuie să dețină semnătură electronică.
Cererile se finanțează în ordinea depunerii, iar ajutorul financiar nerambursabil sub formă forfetară este în valoare de 5.000 euro/beneficiar, la cursul valutar aferent lunii mai 2022, respectiv 4,9479 lei.
Condiţii pentru beneficiari
Beneficiarii ajutorului de stat sunt: *microîntreprinderi, întreprinderile mici şi mijlocii, denumite în continuare IMM; *persoane fizice autorizate; *întreprinderi individuale; *întreprinderi familiale care primesc ajutorul de stat prin intermediul micrograntului/ grantului pentru capital de lucru, prin încheierea unui contract de ajutor de stat cu administratorul schemei de ajutor de stat.
Microgranturile se acordă, pe bază de contract, beneficiarilor care îndeplinesc următoarele condiţii cumulative: *au desfăşurat activitate curentă/operaţională pe perioada a cel puţin 3 luni calendaristice înainte de data de 31 decembrie 2019; *au obţinut o cifră de afaceri/ venituri de cel puţin echivalentul în lei a 5.000 euro la data de 31 decembrie 2019; *îşi menţin activitatea pe o perioadă de cel puţin 6 luni de la acordarea măsurii de sprijin sub formă de microgrant.
Obiective
Proiectul „Microgranturi în domeniul agroalimentar” este parte a schemei de ajutor de stat introdusă prin OUG nr. 61/2022 privind unele măsuri pentru acordarea de microgranturi şi granturi pentru capital de lucru entităților din domeniul agroalimentar cu finanțare din fonduri externe nerambursabile și este implementat de MADR, prin intermediul APIA.
Finanțarea proiectelor de tip microgrant, în cadrul acestui apel vizează următoarele obiective specifice: *sprijinirea activității operatorilor economici din domeniile agricultură, acvacultură, piscicultură și industrie alimentară; *menținerea/ creșterea numărului de angajați; *diversificarea activităților din domeniul agroalimentar; *sprijinirea activității operatorilor economici afectați de pandemia COVID–19.
Citiți principiile noastre de moderare aici!