ARAD. Misterul acoperă încă căprioarele găsite moarte pe câmpurile din Arad. La un an de la masacrul de pe câmpurile din Nădab, Dorobanţi, Iratoşu povestea a rămas neelucidată. Procuratura a conturat infracțiunea de braconaj, dar anchetatorii nu au reușit după 12 luni de cercetare să stabilească cine sunt vinovații. „În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale împotriva unor autori necunoscuți sub aspectul comiterii infracțiunii de braconaj. În prezent, cercetările nu sunt finalizate, acestea conținuând sub supravegherea unui procuror”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecatoria Arad, Flavius Chiș.
Otrava, principala cauză
În cadavrele celor 230 de căprioare au fost depistați în peste 90% din cazuri compuși toxicumarinici care se găsesc în raticidele folosite împotriva rozătoarelor aruncate pe câmp. Atât laboratorul DSV din Timișoara cât și cel din București au confirmat existența acestor compuși care puteau cauza moartea. Nici unul dintre laboratoare nu a precizat cantitatea de compuși depistată și nici dacă acestea puteau cauza moartea. Acum, ancheta s-a împotmolit din nou pentru că sunt așteptate rezultatele celui de al treilea laborator, din Cluj, unul independent, rezultate solicitate de Procuratură.
Păgubiții în așteptare
Asociația de Vânătoare și Pescuit Crișana, cea care este păgubită datorită reducerii efectivelor de căprioare încă așteaptă găsirea vinovatului pentru a-și putea recupera pierderea. Potrivit calculelor făcute la acea vreme, care sunt doar estimative, paguba se ridică la 250.000 euro. „Nu am reușit încă să ne recuperăm nici măcar banii cheltuiți cu analizele și incinerarea leșurilor, pentru care am plătit 20.000 lei. Așteptăm și noi elucidarea cazului dar e cam greu să se facă lumină în acest caz” a declarat președintele asociației Petrică Horga.
CITESTE SI
Zeci de caprioare moarte la Nadab
Alte zece caprioare moarte. Per total: 139!
Citiți principiile noastre de moderare aici!