Arad. Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad organizează, zilele acestea, examene pe post pentru toate cele 293 de persoane, cadre medicale, dar și personal auxiliar, încadrate pe perioadă determinată pe timpul pandemiei de Covid-19.
Primii chemați la examen au fost candidații pentru posturile de infirmieri pe care le-au ocupat pe perioada pandemiei de Covid-19, cu contract pe perioadă determinată. Pe data de 11 mai, a avut loc proba scrisă, la care s-au prezentat 86 de persoane. Dintre acestea, 23 au fost declarate respinse, în urma susținerii examenului. 15 persoane au depus contestații, dar niciuna nu a fost admisă. La proba interviului s-au putut prezenta doar persoanele care au promovat proba scrisă, adică 63 de persoane. Toate au fost declarate admise și vor rămâne angajate ale Spitalului Județean pe perioadă nedeterminată. Cele 23 de persoane care nu au promovat examenul pe postul pe care și-au desfășurat activitatea în pandemie rămân fără loc de muncă.
Pe data de 13 mai, au fost chemați la examen registratorii și statisticienii medicali angajați în pandemie, pe perioadă determinată. 12 persoane s-au prezentat la examen, dintre care 10 registratori și doi statisticieni. În urma probei scrise, au obținut necesarul de puncte pentru promovarea examenului doar patru dintre cei 10 registratori înscriși. A existat o singură contestație, care a fost respinsă. Proba interviului a fost promovată de toți cei patru candidați rămași în cursă. Și la această categorie, 6 registratori care au activat în pandemie rămân fără loc de muncă. În cazul statisticienilor medicali, cei doi înscriși au promovat ambele probe și vor primi contracte de muncă pe perioadă nedeterminată.
Tot pe data de 13 mai s-a organizat proba scrisă și pentru ocuparea posturilor de brancardieri și muncitori necalificați. 28 de brancardieri s-au prezentat la examen, din care cinci nu au obținut punctajul necesar, astfel că au fost respinși. Patru dintre ei au făcut contestație, însă fără a obține un rezultat favorabil. De asemenea, doi muncitori necalificați au dat examen pentru posturile pe care și-au desfășurat activitatea în pandemie, ambii trecând cu bine de examen, astfel că vor fi angajați pe perioadă nedeterminată.
34 vor pleca
Astfel, din cele 128 de posturi pentru care s-a organizat, până în prezent, examen în vederea ocupării lor pe perioadă nedeterminată, pentru personalul care a ocupat fără concurs posturi de execuţie, pe perioadă determinată, în perioada stării de alertă sau a situaţiilor de risc epidemiologic şi biologic, au fost ocupate 94.
34 dintre persoanele care au muncit pe perioada pandemiei ca infirmieri, registratori sau brancardieri își pierd locul de muncă. Și asta în condițiile în care Ministerul Sănătății, prin vocea ministrului sănătății, Alexandru Rafila, dădea asigurări că nimeni nu va fi lăsat în urmă, dintre cei care au pus umărul la rezolvarea problemelor din pandemie. Cu toate acestea, nu au fost identificate și resursele de finanțare pentru asigurarea, în continuare, a salariilor tuturor celor angajați pe perioadă determinată, în ultimii doi ani, nici la nivel central, dar nici la nivel local.
Fiecare unitate medicală rămâne să socotească, pe cont propriu, cât de mult poată să se întindă când vine vorba de cheltuieli cu personalul, în funcție și de nevoile existente pe secții. O altă problemă pare a fi tocmai acest examen pe post care nu ar permite mutarea ulterioară pe alte secții. Cei mai mulți au fost angajați pe secțiile Covid-19, care aproape că nu mai există, nemaifiind nevoie, practic, nici de posturile respective.
Urmează medicii și asistenții
În aceste zile se desfășoară și examenele pentru medicii și asistenții medicali angajați în perioada stării de alertă, pe perioadă determinată. Nu mai puțin de 130 de asistenți și în jur de 30 de medici, de mai multe specialități, inclusiv medici de anestezie și terapie intensivă, susțin probe scrise, practice și interviu. Rezultatele vor fi făcute publice în zilele următoare. Rămâne de văzut câți din cei înscriși vor primi și contractele pe perioadă nedeterminată la care speră, după doi ani lucrați în pandemie.
293 de posturi
Potrivit SCJU, se organizează examene pentru 293 de posturi, din care 28 sunt posturi de medici, 130 de asistenți medicali, 88 de infirmieri, 29 de brancardieri, 14 de registratori.
Trimite articolul
XCând se va întoarce pandemia, vor fi primiți înapoi….până atunci vor rămâne în sistem doar cei care cotizează la Consiliul Județean Arad…..
-
??? ceva dovezi sunt?
Doi ani au lucrat în condiții de neinvidiat Atunci au fost buni acum n au trecut examenele …. Nu este corect,în pandemie ei au trecut examenul acum trebuie sa faceți triere Asa ii omul te foloseste apoi nu mai are nevoie ,sa vedem bugetul ,sa vedem dacă ne incadram…..Sa va fie rusineExamenul a fost trecut de toți când au muncit pe brânci în pandemie Va amintiți medicii care au fost lași și și au dat demisia când a început pandemia…..atunci au venit acești oameni care ne au ingrijif!!!!!Acum nu s mai buni Este o rușine romaneasca
Daca imi aduc bine aminte anul trecut primarul Aradului anunta o mare restructurare in cadrul primarie.Fiindu-i inundat biroul de lacrimile subordonatilor a renuntat cu promisiune ca in acest an va face restructurarea la care a renuntat din motive stiute numai de primar si de………….noi aradenii !
Ati mai azut anul acesta vre-o vorbulita scoasa de primarul Aradul in sensul intentiei de a restructura posturile de taiat iarba , frunzele si poate varza prin primaria Arad ?
Cine pleaca din spita?
Cine nu invata.
Normal,doctorii!Cine ramine?Normal,portocalii