După două mandate a câte trei ani fiecare la conducerea Tribunalului Arad și după numeroase realizări, printre care cele mai importante sunt implementarea dosarului electronic și investiția care a permis recompartimentarea, modernizarea mansardei, modernizarea etajului 2, dar și montarea unui lift exterior, lucrări care au schimbat Palatul Justiției, judecătorul Silvia Nădăban se „retrage”. Magistratul-judecător a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii eliberarea din funcție, prin pensionare, începând cu data de 1 iulie.
Ce se va întâmpla cu conducerea Tribunalului Arad începând cu această dată? Este sigur faptul că va exista o delegare în această funcție pentru o perioadă de 6 luni. În această perioadă se va organiza concursul pentru ocuparea funcției de președinte a Tribunalului Arad. Delegarea ar putea reveni judecătorului Virgiliu Flavius Bradin. În trecut, magistratul-judecător a ocupat funcția de președinte a Judecătoriei Arad, iar acum este judecător și purtător de cuvânt în cadrul Tribunalului Arad. În ceea ce privește participarea la concursul ce se va organiza spre sfârșitul anului pentru ocuparea funcției de președinte a Tribunalului Arad nu este exclus ca pe lista candidaților să apară numele actualului vicepreședinte a Tribunalului Arad, judecătorul Otto Szep și nici cel al judecătorului Virgiliu Flavius Bradin.
Judecător de 25 de ani
În 24 mai, prin vot direct și secret, cu unanimitatea membrilor prezenți, Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât să propună președintelui României eliberarea din funcție prin pensionare a judecătorului Silvia Nădăban, președintele Tribunalului Arad, începând cu data de 1 iulie 2018. Hotărârea CSM se va înainta președintelui României în vederea emiterii decretului de eliberare din funcție. La data solicitată pentru eliberarea din funcție, judecătorul Silvia Nădăban va avea o vechime în funcțiile/profesiile prevăzute de art. 82 din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, de 27 de ani și 10 luni, din care: 2 ani, 9 luni și 29 de zile în profesia de avocat și 25 de ani și 1 zi în funcția de judecător.
Legea specială
Legea prevede că judecătorii și procurorii se pot pensiona la cerere înainte de împlinirea vârstei de 60 de ani și beneficiază de pensie dacă au o vechime de cel puțin 25 de ani numai în funcția de judecător, procuror, magistrat asistent.
Citiți principiile noastre de moderare aici!