Terorizaţi de cainii vagabonzi. Este vorba de locuitorii străzii Mioriţa, care se tem deja să mai iasă din casă odată cu lăsarea serii. Situaţia ne-a fost prezentată de unul dintre cititorii noştri, care a decis să ne scrie în numele unora dintre locatarii de pe strada Miorita, blocul 180-182. Arădeanul susţine că în zonă există aproximativ “10 câini vagabonzi, care ne terorizează dinainte de Paşti. Atunci a apărut în preajma blocurilor o căţea, care a atras alţi câini. După lăsarea întunericului încep adevărate urlete şi lătrături care efectiv te scot din sărite. Nu putem dormi noaptea din cauza lor. În plus, cei care se întorc de la serviciu, trăiesc o adevărată aventură până la intrarea în bloc. Dacă treci cu bicicleta, rişti să nu mai ajungi la uşa blocului pentru că sar pe tine. Chiar şi cu maşina nu ai şanse mai bune. Îţi înconjoară maşina şi este foarte greu de ieşit”.
Şi iubitorii de animale…
Situaţia e chiar mai gravă deoarece câinii vagabonzi “mutaţi” în zona Mioriţa nu atacă doar noaptea sau doar bicicliştii şi maşinile. “Ne temem să ieşim ziua cu copiii din casă, pentru că unii dintre câini sunt mai mari decât ei”.
Nu doar cei care ar trebui să se ocupe de soarta câinilor vagabonzi se fac responsabili de problemele de pe strada Miorţia ci, cum se întâmplă de obicei în cartiere, şi locatarii blocurilor, fapt recunoscut şi de cititorul nostru. “În ciuda faptului că sunt agresivi, unii locatari le dau de mâncare, dar nu îşi iau responsabilitatea de a-i lua în casă”, ne scrie cititorul. Cu alte cuvinte, sunt iubitori de animale până în locuinţa lor. Locuitorii pe de strada Mioriţa cer ajutor tuturor, Primăriei, Gospodădirii Comunale etc. “pentru ca viaţa noastră şi a copiilor noştri să nu mai fie pusă în pericol”. NU sunt însă singurii care ar avea nevoie de ajutor pe acest subiect.
Închid ochii?
Strada Mioriţa nu este însă singura care se confruntă cu problema devenită tot mai gravă a câinilor vagabonzi. Ca să dăm doar un exemplu învecinat, zona 300 are şi ea proprii săi dulăi. Deşi aceştia îşi fac veacul de luni bune în vecinătatea malului, terorizându-i pe arădeni, până acum cei responsabili nu şi-au făcut apariţia în zonă.
460.000 lei
Primaria Arad a pus deoparte, în acest an, suma de 460.000 lei, fondurile fiind necesare, conform calculelor Direcţiei Tehnice a Primăriei Arad, pentru activitatea de gestionare a animalelor fără stăpân. 450.000 de lei din suma totală sunt destinaţi activităţii de prindere şi adăpostire a animalelor fără stăpân, iar 10.000 lei pentru neutralizarea deşeurilor animale provenite de pe domeniul public al municipiului Arad. Banii cuprinşi în buget par însă să nu fie de ajuns.
A.D.B.
Citiți principiile noastre de moderare aici!