„Am primit într-o zi 60 de kilograme, pe care le-am vândut în câteva ore. Cantitățile pe care le aveam pe stoc, înainte să înceapă nebunia, nu le-am contabilizat, erau de diferite gramaje, diferite forme, dar aș fi vândut mult mai mult dacă aș fi avut. Cel crud nu-l poți ține foarte mult, decât la congelator și nu era nici în București, de unde ne aprovizionăm noi. Cu restul ingredientelor nu e o problemă, însă kataiful e mai greu de găsit. Noi avem, și am avut întodeauna în magazin, toate ingredientele: fisticul, laptele condensat, pasta de tahini, și, cel mai probabil, la început de săptămână, adică luni, vom avea, din nou, kataif. La noi prețul a rămas același – 45 de lei kilogramul, așa l-am vândut mereu și nu am modificat. Dintr-un kilogram îți ajunge să faci acest desert de patru ori. Știu că alții au ridicat prețurile, însă eu nu-mi permit să fac asta pentru un produs pe care noi vom continua să îl vindem și după ce va trece nebunia desertului”, ne-a mai explicat Amelia.
Și patiserii s-au mobilizat pentru a face față cererii tot mai mari venite din partea arădenilor. Adelina Iancu, proprietara Atelier by Adelina Iancu, a fost oarecum suprinsă de viralizarea desertului în ultimele trei săptămîni, pentru că, spune ea, trendul e mai vechi, dar la noi a prins abia acum:
”Am văzut trendul de pe tik tok la începutul acestui an și am decis să încercăm și noi, însă vreau să vă spun că la acel moment nu a avut deloc succes, așa că am abandonat. Am reînceput să o facem în urmă cu trei săptămâni și a devenit o adevărată nebunie. Cererea a crescut de la o zi la altă, lumea e tot mai înnebunită, am început să primim zeci de comenzi zilnic. Totuși, sunt convinsă că nu va mai dura mult timp, pentru că moda trece repede. Între timp, având în vedere că cererea este mare pentru ciocolată, zilele pe care le aveam libere, adică luni și marți, au devenit zile de pregătire a stocului de ciocolată”, ne-a povestit Adelina.
Adelina a ales să se abată de la rețeta clasică și să încerce diferite combinații, pentru a mulțumi toate gusturile:
”Am încercat să fim un pic mai diferiți în crearea ciocolatei, am făcut ciocolată albă cu bucăți de zmeură, Kataif, tahini și fistic. Pregătim și Desert Dubai unde avem brownie, cremă de Tiramisu, kataif cu cremă de fistic și Nutella, iar cel de-al treilea produs este ciocolata de lapte cu gem de zmeură sau nutella cu kataif și cremă de fistic. Tot ce se viralizează pe tik tok e trend, iar noi trebuie să fim în trend indiferent de produs sau preț. Prepararea desertului nu este complicată, e o rețetă foarte simplă și rapidă. Dacă ai ciocolată de bună calitate, gustul e divin”, mai spune patisera.
Trimite articolul
XN-are reteta ceva ingredient secret arabesc? De exemplu un pic de hasis? Ca e asa de cautat, sa dai 80 de lei pentru 80 de grame? Doamne fereste! Romanul pune botul la toate prostiile care cica “sunt la moda”. Acum cativa ani nici nu stiai de tiktok, iar acum toti sunt hipnotizati. Rumanui botanist.
reambalam produse ieftine turcesti, ar trebui intrebati de unde au bani cei ce cumpara ca dupa munca nu te arunci asa
Eu cred că e un experiment social. Urmează înainte de alegeri să aflăm din media că Ciucă a făcut ciocolată Dubai, să vezi atunci cum e el în slujba patriei… și românul îl votează 🤣🤣🤣
Am mâncat ciocolată Dubai . Nu de la fătuca aceasta, din altă parte . Dar nu îi așa buna . Nu merită prețul de peste 200lei/kg . Un baton de casă , o milka sau altă ciocolată uzulala este mai bună
-
De acord, am gustat, din complezanta am spus ca este în regulă.
spalare pe creier !!!!!!
Daca esti fan fistic iti place, daca nu, nu, ce atata filozofie?!