„Noul partid de centru-dreapta, format din fuziunea prin contopire dintre PNL și PDL, este un partid extrem de necesar pe scena politică românească. Astfel, două mari partide au luat decizia de a deveni unul singur, iar unul din principalele obiective este întocmirea unui program coerent pentru România, pe termen mediu și lung, care să scoată țara din logica guvernării de pe o zi pe alta și care să dea aripi dezvoltării ei”, a declarat Iustin Cionca, completând prin a spune că noua construcție vizează nu doar câștigarea alegerilor prezidențiale din acest an, ci și a alegerilor locale și a celor parlamentare din 2016.
Liderul PDL Arad a mai explicat că s-a ajuns la ideea de fuziune pentru că nu se mai doresc construcții politice cu obiectiv unic, așa cum se întâmplă cu alianțele, care după ce își ating obiectivul aruncă țara în instabilitate și proastă guvernare.
„S-a ajuns la ideea de fuziune pentru că nu mai vrem construcții politice cu unic obiectiv, așa cum se întâmplă cu alianțele, care se rupeau odată ce își atingeau obiectivul, aruncând România în instabilitate și proastă guvernare. Istoria demonstrează că asta se întâmplă cu alianțele – se câștigă guvernarea, iar apoi apar lupte și conflicte care conduc la ruperea alianțelor – vedem cazul CDR, Alianța DA sau USL. Sentimentele, orgoliile și emoțiile, de ambele părți, sunt firești, dar a rămâne blocat între ele ar fi fost împotriva României. Noi, cei din PNL și PDL, am ales să trecem peste trecut și să ne unim într-un singur partid pentru viitor”, a mai declarat Iustin Cionca.
Totodată, Iustin Cionca a explicat și constituirea Alianței Creștin Liberale, care a luat naștere ca un prim pas spre fuziune. Prim-vicepreședintele PDL Arad spune că noul partid are nevoie de cel puțin șase luni pentru a fi înregistrat, iar astfel s-a luat decizia de a se forma ACL. În același timp, Iustin Cionca a explicat și proveniența numelui noii alianțe politice.
„S-a ajuns la numele de Alianța Creștin Liberală pentru că acesta cuprinde esența celor două partide care compun noua structură politică. «Creștină» – pentru că popularii europeni pun în baza doctrinei creștinismul, respectând morala creștină și tot ce înseamnă valori fundamentale și drepturi ale omului. «Liberală» – pentru că avem la bază respectarea libertăților individuale, respectarea proprietății și siguranța cetățeanului, față de care nu se poate construi o societate a șanselor”, a mai declarat Iustin Cionca.
Citiți principiile noastre de moderare aici!