„Pe această listă apare şi judecătoria Chişineu Criş. La o analiză mai amănunţită am constatat că e inclusă pe nedrept şi am depus un amendament la acest proiect de lege pentru a salva de la desfiinţare Judecătoria Chişineu Criş”, a declarat deputatul Iustin Cionca.
În cadrul expunerii de motive susţinute de minister sunt prezentate câteva criterii pentru ca o instanţă judecătorească să îşi justifice existenţa: circumscripţia teritorială şi posibilităţile de extindere a instanţei/parchetului ; populaţia deservită şi infrastructura; gradul de ocupare a posturilor de judecător-procuror şi dificultăţile de asigurare a resurselor umane necesare; domiciliul personalului; propunerile ordonatorului de credite; situaţia sediului, aspectul regimului juridic şi funcţional.
Totul este OK
„Analizând toate aceste criterii reiese foarte clar că Judecătoria Chişineu Criş îndeplineşte fiecare condiţie”, spune deputatul, pe bază de documente şi cifre exacte. Probabil, spune Cionca, secretarul de stat a avut obiecţii în privinţa sediului, neştiind că aceasta a fost rezolvată..„ Chiar dacă în momentul de faţă judecătoria îşi desfăşoară activitatea într-un sediu care urmează să fie retrocedat, Consiliul Local Chişineu Criş a emis o hotărâre de consiliu (Hotărârea nr. 93 din 30.09.2010) prin care se aprobă atribuirea în folosinţă gratuită a imobilului situat în Piaţa Avram Iancu nr. 5, în favoarea Ministerului Justiţiei–Tribunalului Arad cu destinaţia sediu judecătorie Chişineu Criş, pe perioada funcţionării judecătoriei în oraşul Chişineu Criş.De asemenea, tot prin aceeaşi Hotărâre de Consiliu s-a aprobat asigurarea din bugetul local a fondurilor necesare în vederea amenajării imobilului pentru destinaţia de sediu judecătorie”. Precizează Iustin Cionca, în textul amendamentului depus.
JA-S.T.
Citiți principiile noastre de moderare aici!