Preşedinţii consiliilor judeţene din Arad, Timiş, Hunedoara şi Caraş-Severin au participat la o întâlnire de lucru la care invitat a fost Sorin Maxim, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest. S-a discutat despre proiectele comune la nivel de regiune, dar şi despre stabilirea unor echipe de lucru pe anumite proiecte de interes comun. „Sper ca genul acesta de întâlniri să aibă loc în fiecare dintre județe, pentru că sunt un instrument bun de construcție și de comunicare. Chiar dacă unele dintre proiectele discutate nu vizează județul Arad în mod direct, pe mine mă interesează și drumurile către obiectivele turistice din Caraș-Severin, de exemplu, pentru că arădenii le frecventează. Întâlnirea este utilă pentru că ne identificăm proiectele strategice, comune, proiectele care vor duce la accelerarea dezvoltării regiunii. Va trebui să reușim să performăm în vestul țării, ca guvernanții să prindă curaj și să ne dea cu adevărat putere la nivel local și să aplice principiile descentralizării și a subsidiarității. Eu știu că va trebui să ajutăm și județele sărace, dar nu așa cum se întâmplă astăzi, când banii noștri se duc acolo și nu se mai întorc înspre vestul României, unde ei sunt produși”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, după întâlnire.
„Ciorba” cu aeroporturile
Tot în urma acestei întâlniri, a fost readusă în discuţie colaborarea dintre aeroporturile din Arad şi Timişoara. De această dată, de către şeful judeţului Timiş, Alin Nica. „Aradul are o componentă de industrializare puternică, iar Timișul nu ar trebui să intre în concurență cu Arad, ci să ne completăm reciproc. Eu aș vedea o reluare a discuțiilor cu privire la cele două aeroporturi, Arad și Timișoara, dar și în ce privește conurbația Arad-Timișoara. Anul acesta este un an de pregătire a proiectelor noastre comune și trebuie să căutăm să nu existe suprapuneri între abordările de la nivelul județelor din regiune”, a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.
Trimite articolul
XUn moment prielnic pentru intunecarea contribuabilului sa nu simtă tunurile la b gerul județului. Haita asta de rizatoare din cja devine an de an o uniune a regizorilor de teatru și film. Din 2022 se va premia la Arad cel mai bun regizor cel mai mare tun, sigur premiile vor rămâne în județ.
daca. descentralizarea arata ca drumurile reparate din judet prefer sa nu se faca
-
Corect!
Poate de aia nu se fac nici “tunelurile pt urși” de pe Autostrada, ca sa nu ne unim, rutier, cu restul țării… 🤔
Culmea ipocriziei si minciunii. Domnu Cionca, cine e la putere, ai cui sunt guvernantii, d ela ce partid? DE LA PARTIDUL TAU BAGA-TI -L-AI ACOLO UNDE LINGI. De ce tre sa se bata vestul cu cineva, pentru un lucru care se poate realiza pe calea guvernarii. Introduceti regionalizarea, stabiliti cote decente de impartire a banilor intre autoritatea centrala si locul unde usnt colectati, lasati ca decizia sa fie luata la nivelul de interes al fiecarui proiect, e de inters local sa se ia decizia la nivel local, aboliti birocratia criminala, ca pentru orice cerere sa fie necesare doua acte: BULETINUL SI MAX UN ACT care sa justifice calitate celui care face cererea.atat ( vrreau s a inamtriculez o masina -am nevoie de buletin si contractul de cumparare atat.) Asta sa faceti dvs domnu CIONCA nu sa grohaiti prin intalniri terminate cu chiolhanuri si betii pe banii oamenilor…
-
Descentralizare înseamnă banii noștri, fără bani de la centru amice. De unde bani din Arad ca să acoperi toate cheltuielile și investițiile? Vrem descentralizare da cu bani de la mitici. Iete cucu…
-
Si centrul, de unde are bani ?
Toate firmele mari din tara care depasesc un anumit prag fiscal sunt obligate ca sa aiba sediul fiscal in Bucuresti, deci, degeaba cele mai productive zone din tara sunt in Transilvania si in vestul tarii, tot venitul figureaza in Bucuresti, de aceea statisticile spun ca Bucurestiul ar fi unul dintre orasele din Europa cu cel mai mare venit pe cap/locuitor.
Descentralizarea ar fi un dezastru pt. mitici, de aceea nu se va face curand.
Descentralizarea ar insemna si luarea unor decizii politico-administrative pe plan local, fara sa astepti dupa politrucii de la Bucuresti, caz concret: canalul Muresel.
-
Sionka ! E stabilit deja, baiatu’ nu sti ca te-au sarit. Au spus aia, Hai sa scapam de Sionka nu mai produce nimic, Tin secret mai Sionka. sI Tu care te-ai zbatut atat inca de pe vremea tovarasului. Esti pe linia moarta Sionka.
Ideea e foarte buna. Doar ca in actualul context PUTE a smecherie cu banii
“pe mine mă interesează și drumurile către obiectivele turistice din Caraș-Severin”
Abordarea asta lingușitoare este grețoasă. Lasă-i pe cei din județul Caraș-Severin să moară de grija drumurilor de acolo.
Dar de ce nu te interesează mai întâi drumurile din județul Arad?
“va trebui să reușim să performăm în vestul țării”
Da, ca să reușiți, mai întâi trebuie să încercați. De ce nu încercați? Pe mine mă interesează drumul din județul Arad, drumul Arad – Șiria. De ce nu se lucrează la acest drum? Nu lucrează nimeni acolo, dar este semnalizat ca “Drum în lucru”. Cât mai trebuie să ocolim, ca să ajungem la Șiria sau la Ineu?