Nominalizați la categoria „Activare culturală în spațiul public”, pentru proiectul „Laborator intraurban. Spații interculturale”, desfășurat anul trecut în Arad, cei de la CitiZenit „se luptă” pentru premiu cu două asociații din București și câte una din Brașov și Cluj-Napoca.
„În cadrul acestui proiect am reușit să transformăm un spațiu de pe Malul Mureșului într-un loc de relaxare și socializare cu ajutorul artiștilor și a comunității locale prin 5 ateliere de design mobilier urban și amenajare peisaj la care au participat peste 50 de persoane. Ulterior, am inaugurat spațiul transformat prin evenimente interdisciplinare: concerte, expoziții, proiecții de film, performance-uri & discuții despre patrimoniu – toate sub umbrela Particles #4. Mulțumim AFCN pentru nominalizare și mai ales tuturor persoanelor implicate în realizarea acestui proiect, a publicului și prietenilor sociației, care ne susțin activitățile!”, scriu cei de la CitiZenit.
Premiile Administrației Fondului Cultural Național (AFCN) 2021 sunt împărțite pe 10 secțiuni, iar căștigătorii fiecăre secțiuni vor fi anunțați în luna mai 2022. Nominalizările au fost făcute pe baza înscrierilor primite de la organizațiile care au inițiat și realizat proiecte în 2021, de către un juriu compus din: Josef Bartha (Fundația ArtEast), Robert Bălan (Asociația Art No More), Irina Gâdiuță (Asociația O2G), Cristina Modreanu (AsociațiaRomână pentru Promovarea Artelor Spectacolului – ARPAS), Victor Olăhuț (Asociația Cultura’n Șură), Alin Rotariu (Asociația Simultan) –reprezentanți ai premianților din 2020 și Cristina Toma (Muzeul Cărții și Hărților Vechi), invitată conform regulamentului.
Citiți principiile noastre de moderare aici!