Revolta arădenilor faţă de angajaţii societăţii AMARAD, care are mai multe lucrări în municipiu, se face simţită în fiecare cartier. Ultimul semnal a venit din partea lui Attila Szellelki, locuitor al cartierului Bujac. Acesta acuză faptul că muncitorii nu îşi fac treaba bine şi, pe deasupra, mai sunt şi indolenţi şi irascibili când li se spune acest lucru. „Totul a început când au săpat şanţurile pentru introducerea canalizării pluviale. Atunci, mi-au spart nişte tuburi care formau un podeţ şi mi-au acoperit şanţul. Le-am atras atenţia şi le-am spus să cureţe. Muncitorii mi-au promis că vor face acest lucru după ce vor introduce şi canalizarea menajeră. Nici în ziua de astăzi nu au curăţat nimic”, spune Szellelki. Acesta îi acuză pe muncitori că nu lucrează decât dacă au şi ei un beneficiu. „La ceilalţi vecini le-au curăţat şanţurile, dar numai după ce au primit un litru de ţuică, o sticlă de suc, o atenţie. Eu nu am de gând să le dau, pentru că este treaba lor să igienizeze zona după ce lucrează”, mai spune arădeanul. Acesta se resemnează cu faptul că va rămâne cu paguba tuburilor pe care le-a cumpărat, dar speră ca măcar şanţul să îi fie desfundat, deoarece există posibilitatea ca, în urma ploilor, apa să i se reverse în curte sau să atace fundaţia locuinţei.
Acuzaţi de furt
Attila Szellelki aduce şi alte acuze faţă de muncitorii care lucrează pe strada Solomon. „Zilnic scot motorina din utilaje şi o vând la negru oricărei persoane interesate să cumpere. La fel se întâmplă şi cu pământul excavat. Când pământul este de calitate bună, imediat vine câte un camion, îl ia şi îl vinde mai departe”, mai spune locuitorul din Bujac. Aceste semnale nu sunt singulare. Când AMARAD avea lucrări de introducere a canalizării în Sânicolaul Mic, locuitorii de aici reclamau foarte des faptul că muncitorii au tot felul de afaceri pe sub mână, inclusiv cu tubulatura care trebuia instalată.
Conducerea nu ştie
Miron Cheregi, directorul general al societăţii, spune că la urechile lui nu au ajuns sesizări în privinţa furturilor de motorină, de pământ sau de tuburi noi. „Nu ştiu nimic despre aceste lucruri. Cu toate acestea, s-ar putea să fie vorba despre o confuzie, deoarece în Bujac lucrează mai multe firme. Am mai făcut controale inopinate în urma reclamaţiilor de genul acesta, şi când colo era vorba despre muncitori angajaţi la alte societăţi”, a declarat Cheregi.
A.G.
Citiți principiile noastre de moderare aici!