Teodora Ciunta, fosta angajată a Primăriei Arad, acuzată de mai multe fapte de trafic de influență și condamnată la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare de către Tribunalul Arad, face tot posibilul să scape de pedeapsă. Sau, măcar să i se reducă perioada pe care ar urma să o petreacă în spatele gratiilor. După cum ziarul nostru a scris deja, în luna septembrie a anului trecut Teodora Ciunta a fost condamnată, în primă instanță, la 6 ani și 8 luni de închisoare. Inculpata a făcut imediat apel la sentința Tribunalului Arad, dosarul ajungând pe masa magistraților de la Curtea de Apel Timișoara. La primul termen, avocatul lui Ciunta a solicitat ca instanța să accepte o nouă analiză a probelor, însă Curtea de Apel Timișoara a respins cererea. La termenul din data de 30 ianuarie, arădeanca a cerut recuzarea judecătorului care a preluat dosarul. În 31 ianuarie, Curtea de Apel a decis:
„respinge ca nefondată cererea de recuzare formulată de inculpata apelantă Ciunta Teodora prin apărător împotriva doamnei judecător Anca Nacu, membru al completului de judecată NP NA3. Fără cale de atac”.
Tot atunci a fost stabilit și următorul termen al procesului: 13 februarie. Așadar, se apropie momentul în care Teodora Ciunta va afla sentința definitivă în dosarul în care este acuzată că a primit, total necuvenit, aproape 80.000 de euro.
Reamintim faptul că, în luna martie 2024, procurorii DNA Timișoara au trimis-o în judecată pe fosta angajată a Primăriei Arad.
„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt: în perioada 2019 – 2023, inculpata ar fi pretins de la o persoană, martor în cauză, suma totală de 108.500 de euro, din care ar fi primit 78.500 euro, lăsând să se creadă că ar avea influență asupra unor persoane din conducerea Consiliului Județean Arad, din conducerea unor unități sanitare și asupra unui europarlamentar și că-i va determina pe aceștia să faciliteze: angajarea martorului pe un post de contabil în cadrul unei unități spitalicești; angajarea unor prieteni sau rude ale aceleiași persoane în cadrul unor spitale, în cadrul Penitenciarului Arad, în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac ori în cadrul formațiunii de poliție de frontieră din cadrul Aeroportului Internațional Traian Vuia Timișoara; obținerea a două finanțări din fonduri europene pentru familia martorului”, anunța, la acea vreme, DNA Timișoara.
Citiți principiile noastre de moderare aici!