Copreşedintele ALDE Arad, Ionel Ciupe, a explicat de ce, în ciuda faptului că are numeroase critici asupra proiectului, a votat „pentru” „Arad, capitală culturală europeană”.
„Deşi nu sunt de acord cu modul în care a fost promovat proiectul de Hotărâre privind alocarea banilor pentru proiectul Arad, capitală culturală europeană, l-am votat. Ca arădean, nu pot să nu votez pentru un proiect care poate aduce plusvaloare Aradului, care îi dă o anvergură naţională şi poate atrage bani spre municipiu, dar nu pot să fiu de acord cu maniera dictatorială în care a procedat primarul Gheorghe Falcă. O clipă am avut impresia că suntem în 1951, în Uniunea Sovietică, iar eu şi Lupaş urma să fim arestaţi din moment în moment. Îi cer primarului Gheorghe Falcă să citească Constituţia, care la art.30, aliniatul 1, arată că libertatea de exprimare nu poate fi îngrădită în România. Art. 2 prevede interzicerea cenzurii, de orice fel, ial art. 6 interzice prejudicierea imaginii persoanei. Revenind, într-un asemenea proiect trebuie angrenate toate forţele politice, în consens. Or, sunt angrenaţi exclusiv oamenii PDL, din partid sau clientelă, fără ca Falcă să ţină cont măcar de culoarea politică a ministrului Culturii, fără să ţină cont de partidele aflate la guvernare. El spune că s-a consultat cu specialiştii, dar nu a luat în seamă nici măcar Comisia de Cultură, unde eu sunt secretar”, a declarat Ciupe. Acesta arată că, la mai mult de o lună de când a solicitat, în scris, răspuns privind efectuarea unei dezbateri punctuale pe şansele Aradului de câştiga nominalizarea, nimeni nu s-a „sinchisit” de adresele lui oficiale. Drept urmare, a făcut singur o scurtă analiză a plusurilor şi minusurilor proiectului. La „plus” ar fi cele enumerate mai sus, însă la „minus” sunt mult mai multe: elemente nesustenabilitate, nerealiste, ba chiar- cazul achiziţionării unor imobile- susceptibile de interese financiare subterane. Mai mult, spune Ciupe, voit sau din neatenţie, Falcă şi-a sabotat singur proiectul, prin câteva acţiuni necalculate, cum ar fi neinvitarea multor personalităţi marcante ale Aradului, ca să nu mai vorbim de reprezentanţi ai Guvernului. Tot pe această linie, spune Ciupe, cei care vor da verdictul asupra candidaturii vor considera că doar un oraş (primar) primar neserios se lansează concomitent în două mari proiecte – capitală culturală europeană şi capitală verde.
Ciupe: „A crezut că sunt în Uniunea Sovietică, în 1951”
Ciupe: „A crezut că sunt în Uniunea Sovietică, în 1951”
Reactualizat la:
Consilierul municipal Ionel Ciupe a votat alocarea banilor pentru „Arad capitală culturală europeană”, dar nu este de acord cu atitudinea „dictatorială” a lui Falcă.
Trimite articolul
XCele mai citite știri
Mapamond
Rețeaua de socializare TikTok a încetat sâmbătă seara târziu să mai funcționeze în Statele Unite, după ce Curtea Supremă a confirmat vineri o lege adoptată anul trecut de Congres, care obliga platforma să se disocieze de societatea-mamă, ByteDance din China, sau să fie închisă, transmit agențiile internaționale de presă.
Local
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac au depistat în urma controalelor efectuate în zona de competență patru cetățeni străini fără drept de a călători în spațiul Schengen.
1
România
InfoCons, alături de partenerul său Declaratie-Nutritionala.ro, a realizat un studiu detaliat asupra ciorbei de perișoare comercializate în restaurante, având în vedere ingredientele și valorile nutriționale.
ARADON Sport local
Dan Moraru le-a dat 30 de minute în teren jucătoarelor venite de pe bancă.
România
Un cutremur cu magnitudinea 3,7 grade s-a produs sâmbătă după-amiaza, la ora locală 16:36, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, potrivit informațiilor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).
Evenimente
Un eveniment organizat de Complexul Muzeal Arad, în parteneriat cu ISF şi ASF, îşi propune să educe financiar noile generaţii.
Local
Investiția s-a făcut din fonduri europene, în cadrul proiectului „Îmbunătățirea managementului calitativ al râurilor transfrontaliere: Criș (Körös), Mureș (Maros) și Tisa (Tisza)”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!