ARAD. „Trebuie să venim în sprijinul copiilor și tinerilor din Arad și să oferim gratuitate la intrarea la patinoarul municipal din Subcetate”, este de părere Ionel Ciupe. Consilierul local municipal îşi argumentează cererea cu faptul că „principalul rol al unei administraţii nu este să facă profit, ci să vină în întâmpinarea nevoilor cetăţenilor şi să ofere cât mai multe beneficii acestora. Or, sănătatea arădenilor, a copiilor în special, viitorul nostru, ar trebui să fie pe primul loc în preocupările oricărei primării. Accesul gratuit la patinoarul din Subcetate ar însemna o mână de ajutor în dezvoltarea armonioasă a copiilor noştri. Trebuie să-i îndreptăm spre activităţi sportive şi recreative, să nu stea tot timpul cu ochii în televizor şi pe tablete, iar o după-amiază la patinoar este una dintre cele mai indicate activităţi sportive pe timp de iarnă. În ţările dezvoltate, accesul celor mici la astfel de oferte este gratuit. Trebuie să luăm exemplele pozitive de aici şi să creăm cadrul optim pentru dezvoltarea celor mici. În plus, nu cred că Primăria Arad a ridicat acest patinoar, aşa cum este el, pentru a face venituri şi a aduce câştigurile municipalităţii, ci pentru arădeni, pentru a le oferi cât mai multe modalităţi de a-şi petrece timpul liber. Mai mult, patinoarul din Subcetate nu este o investiție profitabilă, de când a fost el ridicat, și nu va deveni, aplicând aceleași soluții ca și până acum, adică niște tarife destul de piperate pentru arădeni”.
Profitul va veni
Ionel Ciupe nu abandonează aici subiectul, ci mai punctează faptul că „propunerea mea de acordare de gratuități pentru elevi și studenți ar putea fi chiar șansa de a transforma patinoarul într-o investiție profitabilă. Dacă numărul celor care vor veni spre acest obiectiv va fi din ce în ce mai mare, nevoia de a dezvolta aici mici businessuri de alimentație publică se va impune. Iar Primăria Arad va putea face profit din închirierea terenurilor sau a căsuțelor din vecinătatea patinoarului pentru dezvoltarea acestor afaceri conexe activității de bază de aici. Decât să ceri părinților sume piperate pentru accesul la patinoar, fapt care limitează din start fluxul de clienţi spre acest obiectiv, căci cine îşi permite să aloce în fiecare zi 16 de lei pentru o oră de patinaj?, mai bine ai face ca numărul celor care aleg să-şi petreacă timpul liber aici să crească spectaculos, ceea ce se va întâmpla odată cu gratuitatea, şi să încerci să câştigi din afacerile care se vor dezvolta pe lângă patinoar. Un bilet de intrare costă 16 lei pentru o oră, respectiv 18 lei pentru o serie de 90 minute! Ce familie, de pildă, cu doi copii îşi permite să-i ducă pe cei mici la patinoar de trei ori pe săptămână, așa cum ar fi normal? Nu foarte multe”.
O altfel de abordare
În concluzie, alesul Ionel Ciupe spune că va cere Primăriei Arad elaborarea unui proiect de hotărâre în care să se ofere acces gratuit la patinoar elevilor şi studenţilor din Arad. „Avem 450 de perechi de patine care așteaptă de ani buni să fie închiriate și un patinoar care așteaptă tot de ani buni să fie plin. E clar că strategia de până acum a Primăriei Arad nu a fost una bună. Haideţi să încercăm altceva, să încercăm o soluţie care să vină în beneficiul celor mici şi a sănătăţii lor. Cred că ar trebui să ne intereseze cetăţenii în primul rând, iar propunerea mea de proiect este special pentru ei, mai ales pentru cei mici. Profitabilitatea va veni de la sine”.
Trimite articolul
XSa fim totusi un pic realisti. Inteleg gratuitatiile pentru studenti si elevi, m-am numarat si eu printre ei odata, dar inteleg si conceptul une afaceri si scopul ei. Daca s-ar da acest lucru ar insemna sa fie gratis pentru 70% din grupul pe care il tinteste patinoarul…
Ca punct secundar de vedere, sa mergi de 3 ori pe saptamana la patinoar, iar pare o exagerare.
Consider ca, 50% reducere, sau, 1 intrare gratuita pe saptamana este suficient. Dar asta deja implica gestiune pentru cei ce intra si baze de date… capitol la care esuam lamentabil (exemplu: vezi cozile de la impozite)
Este o lege ce poate deveni foarte periculoasa:
1. Pentru ca s-ar crea aglomeratie, patinoarul devenind impracticabil
2. Pentru ca ar permite unor copii din anumite anturaje dubioase (inclusiv copiii strazii) sa ajunga la patinoar … iar elevii si studentii sa inceapa sa ocoleasca patinoarul, care ar deveni in scurt timp un rai pentru anumite anturaje
3. Ceva gratuit NU are valoare. In orice actiune economica, marketing… se recomanda sa nu fie ceva gratuit.
4. Sumele adunate din bilete ajuta la renovari, investitii…
Mai degraba, ar trebui PROMOVAT patinoarul. De ce nu vorbiti cu o agentie de publicitate din Arad ca sa faca o promovare a acestui frumos sport-agrement.
Si o sa vedeti cum patinoarul devine un loc de lifestyle pentru tineret.