Zarurile au fost aruncate. Zicala poate fi aplicată cu mare succes în ceea ce priveşte situaţia consiliului local din Seleuş. După ce primarul Cristian Branc a sesizat Prefectura în privinţa reticenţei consilierilor locali faţă de proiecte importante de dezvoltare, edilul-şef al Seleuşului pare hotărât să schimbe componenţa consiliului. În data de 29 aprilie trebuia să aibă loc o şedinţă a consiliului local, dar, din lipsă de cvorum, aceasta nu a putut fi ţinută. „Probabil că nici la următoarea şedinţă, care va avea loc 11 mai nu se va întocmi cvorumul necesar pentru desfăşurarea şedinţei de consiliu local”, a declarat primarul Branc.
Nu mai aşteaptă Prefectura
Un grup de iniţiativă din localitate a demarat o acţiune de dizolvare a consiliului local deoarece, din spusele oamenilor, consilierii nu urmăreau dezvoltarea comunei, ci doar răzbunări personale. Grupul de iniţiativă a depus la Prefectură o cerere de dizolvare a consiliului local, cerere însoţită de aproximativ 1.300 de semnături ale locuitorilor din comună care doresc un alt consiliu. Până în prezent Prefectura nu a emis nicio concluzie referitoare la doleanţele seleuşenilor. Cele 1.300 de semnături au fost predate funcţionarilor de la Evidenţa Populaţiei pentru verificări, urmând ca după această etapă să vină şi o părere oficială din partea Prefecturii faţă de dizolvarea consiliului local. Dar primarul pare hotărât să nu mai aştepte tergiversările Prefecturii şi să acţioneze. „Potrivit legii administraţiei, dacă în două şedinţe de consiliu nu există cvorum, consiliul local poate fi dizolvat. Mai mult ca sigur că după şedinţa programată pe 11 mai consiliul local Seleuş va fi dizolvat şi vom organiza noi alegeri”, a declarat Cristian Branc, acesta dorind să precizeze că dizolvarea consiliului este o dorinţă a majorităţii covârşitoare a locuitorilor comunei. Iar drept dovadă stau semnăturile date de locuitori care sunt pentru dizolvare.
Nu vor investiţii
Tot scandalul din Seleuş a început când mai mulţi consilieri locali au votat constant împotriva investiţiilor în comună. Una dintre marile companii multinaţionale a vrut să investească în Seleuş, aducând bugetului aproximativ patru milioane de euro anual, dar consilierii au votat împotrivă.
JA-A.G.
Citiți principiile noastre de moderare aici!