Un centru de afaceri de referinţă, în urmă cu aproape un deceniu, Waterhouse a ajuns doar una dintre multele clădiri din Arad care stau goale, pentru că nu sunt chiriaşi interesaţi de ele. Investiţia în construirea acestei clădiri a fost de aproximativ trei milioane de euro, fiind inaugurată în 2009. La subsol a existat un restaurant, iar la parter şi cele două etaje au fost spaţii de birouri. Centrul European de Afaceri Waterhouse a intrat însă în declin după ce principalul chiriaş, firma care a executat lucrările la autostrada pan-europeană, şi-a terminat treaba şi a părăsit spaţiile închiriate. De atunci, nu a mai reuşit să se redreseze, iar în urmă cu trei ani a intrat în faliment. În ultimii ani ai existenţei, firma a avut o cifră de afaceri foarte mică, de câteva zeci de mii de lei pe an, iar pierderile au fost de sute de mii de lei.
Preţ înjumătăţit
În urma falimentului, imobilul Waterhouse a fost scos la vânzare de bancă. Preţul iniţial de pornire a fost de 1,4 milioane de euro (exclusiv TVA), în 2017, însă pentru că nu au existat cumpărători, preţul a tot scăzut, la un milion de euro, iar ultimul anunţ publicat, în primăvara anului 2018, afişa un preţ de doar 700.000 de euro. În cele din urmă, imobilul a fost cumpărat, în 2018, de oameni de afaceri din Arad, dar preţul tranzacţiei a rămas confidenţial, fiind oricum mult mai mic decât investiţia în acest imobil.
Caută chiriaşi
După ce ani de zile clădirea a stat goală, aşa cum este şi acum, noii proprietari au publicat, recent, un anunţ de închiriere a spaţiilor. Între timp, au loc şi lucrări interioare de reamenajare a birourilor. Preţul din anunţ este de 8 euro pe metru pătrat pe lună, dar condiţia este să se închirieze cel puţin un etaj, adică 830 de metri pătraţi. Dacă tot imobilul s-ar închiria, s-ar putea încasa lunar peste 26.000 de euro, clădirea având o suprafaţă desfăşurată de 3.324 metri pătraţi.
Investiţia realizată în 2009
Imobilul a fost inaugurat în iunie 2009. La vremea respectivă, omul de afaceri Tudor Caracioni anunţa că investiţia s-a ridicat la aproximativ trei milioane de euro. El spunea că ideea construirii clădirii i-a venit în 2004, după ce în mai multe rânduri s-a lovit de nevoia unor spaţii de birouri care să corespundă standardelor internaţionale de business, dar pe care nu le-a găsit în Arad.
Clădirea a fost promovată ca fiind adecvată pentru companii multinaţionale, companii IT, bănci, firme de consultanţă sau pentru activităţi ce implică relaţia cu clienţii.
Imediat ce au fost finalizate lucrările, concernul FCC-PORR, unul din câştigătorii lucrărilor de execuţie a autostrăzii Nădlac-Arad-Timişoara, şi-a mutat birourile aici, devenind primul chiriaş.
Citiți principiile noastre de moderare aici!