CURTICI. Zilele trecute s-a finalizat montarea fier-betonului şi turnarea planșeului la clădirea care va deservi viitoarea creșă din orașul Curtici. Lucrările de construcţie au început în iunie, la mai puţin de trei luni de la semnarea contractului de execuţie pentru obiectivul de investiție „Construire creșă parter, în localitatea Curtici, judeţul Arad”. Valoarea contractului este de 1.997.218 lei (TVA inclus), finanţarea fiind asigurată, prin POR, din fonduri europene nerambursabile. Durata contractului este de 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.
„Creşa va deservi un număr de 27 de copii cu vârste cuprinse între 1 și 3 ani” – spune primarul oraşului Curtici, Bogdan Ban.
Justificarea investiţiei
Potrivit administraţiei locale, necesitatea înființării unei creșe în orașul Curtici, este dată de rezultatul unui concurs de factori: •Se constată statistic creșterea numărului de copii din oraș; •Solicitarea mai multor părinți în acest sens; •Realizarea investiției propuse poate satisface condițiile de integrare în ciclul de educare a copiilor din oraș; •Ajută la îmbunătățirea capacităților sociale și relaționale prin activitățile ludice și educaționale; •Contribuie la dezvoltarea capacității de auto-cunoaștere; •Influențează în mod pozitiv dezvoltarea inteligenței cognitive și emoționale prin interacțiunea cu ceilalți copii și cadrele specializate în furnizarea de servicii educaționale; •Copilului îi sunt stimulate creativitatea, imaginația, capacitatea de adaptare.
450 de copii/an
Anul trecut, în orașul Curtici existau aproximativ 400 de copii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 3 ani, aceștia fiind copii eligibili pentru a urma cursurile unei creșe. Evoluția copiilor în grupa de 0-4 ani în ultimii ani este constantă, anume la nivelul a aproximativ de 450 copii pe an.
Proiect amplu
Construirea creșei face parte dintr-un proiect mai amplu al administraţiei oraşului Curtici pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei. Valoarea proiectului mare este de aproximativ 10 milioane de lei, acesta cuprinzând, pe lângă creşă, construirea unui centru social pentru persoane vârstnice şi modernizarea unei străzi. Finanţarea europeană a fost obţinută prin POR, Axa Prioritară „Sprijinirea regenerării oraşelor mici şi mijlocii”.
Trimite articolul
XInstituțiile viitorului :cresa și azilul.Părinții dau copii la creșe, reversul :copii dau părinții la azil.Ca o fi bine ca o fi rău fiecare din cei implicați cunoaște pe propria piele.