ARAD. Primăria Municipiului Arad, prin Direcția Generală Poliția Locală, colaborează cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad și Inspectoratul de Stat în Construcții, în vederea aplicării unor măsuri suplimentare pentru clădirile din oraș la care s-au constatat deteriorări ale fațadelor și chiar căderi ale unor ornamente sau bucăți de tencuială, ce pun în pericol siguranța trecătorilor.
„În ultimele două luni, a fost necesară intervenția ISU Arad la 5 imobile, pentru eliminarea riscurilor la adresa integrității fizice a trecătorilor. Ca atare, Direcția Generală Poliția Locală a notificat Inspectoratul de Stat în Construcții pentru 2 locații, cu scopul de a lua măsurile cuvenite, iar una dintre locații va fi supraimpozitată conform HCLM 235/2017. La celelalte 2 locații, s-au luat de către locatari măsurile de remediere a situației, nemaifiind cazul aplicării de măsuri suplimentare. În ambele situații va fi notificată Comisia numită prin Dispoziția Primarului, ce are atribuții în stabilirea condiţiilor de majorare a impozitului pentru clădirile neîngrijite, conform HCLM 235/2017, care va determina, în baza fișei de evaluare, dacă acestea vor fi supraimpozitate.”, informează Direcția Generală Poliția Locală.
Amenzi pentru proprietari
În conformitate cu prevederile art.102 din Legea 196/2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor, constituie contravenție ”neluarea de către asociația de proprietari, de președinte sau de către comitetul executiv al asociației de proprietari, a tuturor măsurilor necesare pentru repararea, reabilitarea și menținerea în stare de siguranță și funcționare a condominiului și a instalațiilor comune aferente, pe toată durata existenței acestora, conform prevederilor legale în vigoare”. Amenda contravențională pentru astfel de fapte se situează între 200 si 1.000 de lei.
În cazul proprietarilor individuali aflați în aceeași situație, Directia Generală Poliția Locală, prin Serviciul Disciplina în Construcții, sesizează Inspectoratul de Stat în Construcții, pentru a lua măsurile ce se impun, în baza atribuțiilor conferite de Legea 10 din 1995 privind calitatea în construcții. Potrivit art.36, constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 10.000 și 20.000 lei ”neexecutarea obligațiilor privind urmărirea comportării în exploatare a construcțiilor și neexecutarea, în condițiile legii, a lucrărilor de reparații și consolidări”.
Trimite articolul
Xdupa ce ca au distrus fabrica de spirt si drojdie prin ”privatizare! adica au desfiintat-o, iar utilajele au ajuns la fier vechi acum nu se ingriesc noii proprietari nici macar de fatada cladirii care arata ca dupa un razboi . Majoritatea geamurilor sunt sparte iar tencuiala cade de pe pereti…
Traiasca ”privatizarea” din Romania!
Multe sint in pericole de darimare si sint lasate asa fara probleme de autoritati si inspectorat arata parca la noi au bombardat rusii!
Privatizari aiurea, ziceti-le distrugeri
In fond de ce ne-ar fi de folos o fabrica de licheoruri si drojdie, sau fabrici textile precum UTA TEBA TR Rosu, sau fabrica de conserve precum Refacerea sau altele , Libertatea Strungul fabrica de mobila etc, nu? Vai mama noastra!
Dar de clădirile ale căror proprietar e primăria și a căror stare e similară, ce părere au ”organele”?