Acţiunea s-a dorit a transmite un semnal de alarmă privind situaţia copiilor diagnosticaţi cu sindromul Down, de multe ori aceştia fiind trataţi discriminatoriu în societate.
„Nu puteam să nu iau parte la evenimentul organizat azi de Centrul Judeţean de Voluntariat şi Asociaţia Integra din Arad, cu atât mai mult cu cât are în prim plan copiii afectaţi de acest sindrom. Este un foarte bun prilej să celebrăm normalitatea. Pentru că oricât de grave ar fi efectele acestui sindrom, persoanele afectate au în continuare drepturi care de multe ori sunt încălcate din cauza ignoranţei. Studiile din ultimul timp au arătat că dacă această boală este descoperită de timpuriu, în primele două luni de după naştere, şansele de a avea o viaţă cât mai normală cresc. În acelaşi timp, trebuie spus să sindromul Down nu ţine de ţară, rasă sau clasă socială, deci nu trebuie să blamăm pe nimeni. Trebuie însă să înţelegem şi să acceptăm aceste diferenţe. Faptul că peste tot în lume copiii cu sindrom Down reuşesc din ce în ce mai mult să se integreze în societate, inclusiv în cadrul învăţământului de masă, este dovada că dacă conştientizăm această problemă, putem să o şi rezolvăm. De aceea prin acţiuni ca cea de astăzi oferim nu doar o bucurie pe chipul acestor copii speciali, dar şi informaţie corectă despre cauzele, efectele şi soluţiile acestei maladii.Din toate aceste motive, locul meu nu putea fi decât aici astăzi, în mijlocul acestor copii unici şi a acestor oameni minunaţi. Marcarea Zilei Mondiale a Sindromului Down este o şansă în plus în ameliorarea situaţiei copiilor cu acest diagnostic ”, a declarat Claudia Boghicevici.
Ziua Mondială a Sindromului Down a fost stabilită prin rezoluţia ONU din 2011, fiind sărbătorită în fiecare an în data de 21 martie. 2013 este al doilea an în care această zi este marcată la nivel internaţional.
Citiți principiile noastre de moderare aici!