„Măsurile discutate la nivel județean vor fi aduse la cunoștința Guvernului României și a Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, spre a fi soluționate, acolo unde situația o impune”, a subliniat Claudia Boghicevici.
Au fost consultați pe problematica pusă în discuție dl. profesor Mladin Claudius Lucian, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Arad și dl. prof. dr. Toderici Ovidiu Florin, director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Arad.
Discuțiile au vizat implicarea unor persoane abilitate în vederea susținerii activităților de integrare a elevilor cu cerințe educaționale speciale în învățământul de masă, pentru a le acorda posibilitatea unei educații adaptate nevoilor specifice acestei categorii de elevi, precum Primării, DGASPC, Universitățile locale, ONG-uri și voluntari. De asemenea s-a discutat despre aplicarea Hotărârii Guvernului României nr. 423/16.06.2016 publicată în Monitorul Oficial nr. 0465/22.06.2016 privind repartizarea pe județe a sumelor necesare plății drepturilor copiilor cu CES înscriși în învățământul de masă, precum și metodologia de acordare a acestor drepturi. Un alt punct de discuție a vizat înființarea unor noi posturi de profesori consilieri școlari (psihologi) și de profesori logopezi în baza OMECTS 5555/2011 care prevede ca un profesor consilier școlar (psiholog) să deservească un număr de 800 de elevi, iar un profesor logoped un număr de 400 preșcolari/elevi. În acest moment în județul Arad sunt doar 32 de profesori consilieri și 14 profesori logopezi care acoperă aproximativ 30% din necesarul județului, raportat la cei 61563 de preșcolari/elevi din care 22290 în mediul rural.
,,Apreciem interesul pe care conducerea Consiliului Județean Arad îl manifestă față de problemele sistemului educațional preuniversitar arădean și suntem convinși că demersurile noastre comune vor găsi soluționare la nivelul Guvernului”, a declarat Toderici Ovidiu Florin, director CJRAE Arad.
Citiți principiile noastre de moderare aici!