Potrivit BIHON.RO, Mesele de pe terasele restaurantelor și barurilor trebuie amplasate la o distanță de cel puțin 2 metri una de alta, cu un culoar liber între ele de 1,5 metri cu tot cu scaune, clienții vor fi obligați să poarte mască de protecție doar în anumite zone, nu și la masă, iar numărul de clienți aflați la o masă va fi limitat la 6-8 persoane, sunt normele finale stabilite de Asociația Restaurantelor din România (HORA) cu Guvernul. Normele urmează să fie lansate în perioada imediată, a declarat pentru Profit.ro Dragoș Petrescu, secretar general HORA și proprietar al lanțului de restaurante City Grill.
Noile reguli
– depărtarea meselor la cel puțin 2 metri una de alta – stabilirea unui culoar liber de 1,5 metri între mese, cu tot cu scaunele din jurul lor. Adica între scaunul de la o masă și cel mai apropiat de la masa vecină să fie 1,5 metri.
– va fi obligatorie purtarea măștilor de către personal
– clienții vor fi obligați să poarte măști doar în zonele de confluență, atunci când se ridică de la masă și merg la toaletă sau la bar sau se întâlnesc cu alți clienți de la mesele vecine. La masa lor nu trebuie să poarte mască.
– la o masă au voie cel mult 6-8 persoane. – după fiecare folosire a mesei, aceasta trebuie dezinfectată. Restaurantele trebuie să cumpere dezinfectanți
– triaj epidemiologic pentru angajați
– li se va lua temperatura la fiecare intrare în schimb, care nu trebuie să depășească 37 de grade pentru a fi primiți la muncă.
– va fi la latitudinea barurilor dacă vor sau nu să testeze și temperatura clienților.
Trimite articolul
XErau utile ceva măști cu fermoar la gură. Deschideai fermoarul, mâncai și beai după care închis la loc. Eventual și cu un lăcățel mic la el să nu poată fi deschis neautorizat
personalul o sa poarte masti? dar manusi nu?
si incaseaza nota de plata cash? apoi pun mana pe pahare si pe tacamurile pt alti clienti? Nu e in regula totusi !
-
Si pana acum cum era? Si s-a intamplat ce?
Păi daca strange chelnerul sticlele de bere sau de suc golite ori cestile cu cafea./ pe care au pus mana clientii de la masă/ si aduce altele din interior pt alti clienti oare se tot spala pe maini de fiecare data ospatarii?
BIRTURILE MA INTERESEAZA,CLUBURI DE NOAPTE(KURWE SI GAY),CAZINOURI..??de asta avem nevoie nu de sport,stranduri,transport public in siguranta.RUSINE.-mai da,nu va bate dzeu odata?
Daca se va continua cu bataia de joc cu luatul temperaturii chiar si la restaurante s au cafenele atunci i mi voi bea cafeaua linistit acasa, ca multi alti……
-
Foarte bine,sa stai acasa si sa nu-i inbogatesti pe birtasi,care mereu se plang dar niciodata nu dau bon fiscal la plata consumatiei.
-
Marcel,
Eu de multi ani imi beau cafeaua acasă.
In liniste ,la tv , doar călduță (previne ridurile).
Uneori o fac eu , alteori o cumpăr de la aparat.
Iti doresc poftă Bună!
Ce tare… Sa nu-mi spuneti ca nici la stomatolog nu trebuie sa porti masca!
Aceleași reguli se aplică și în Germania.
Pana la urma chestia asta cu HORECA e cea mai optionala din toate serviciile publice, nu e ceva vital pentru consumatori in schimb e vital pt angajati, cine e speriat ca ia virusul la terasa sau restaurant ca nu are ospatarul manusi sau nu da bon sau cine mai stie ce poate linistit sa nu mearga, simplu… apropos, s-a demonstrat stiintific ca virusul rezista mai bine pe manusi sau orice alt material decat pe piele ca epidermul uman are un sistem de aparare impotriva microorganismelor prin glanda sebacee.
-
Hahahahahahaha
Delir!!!
Prefer sa stau acasa decat sa ma supun la asa reguli pentru a consuma o bautura efectiv trebuie sa luam cursuri pentru a iesi lamo terasa