La 11 ani de când s-a pus în slujba sănătăţii arădenilor, Clinica Genesys se va extinde cu un nou corp de clădire. E vorba de o construcţie cu trei etaje care va fi legată de cea existentă printr-o pasarelă. Investitorul – SC Accipiens SA, care deţine MedLife Genesys Arad – şi-a anunţat intenţia de a elabora Planul Urbanistic Zonal „Constuire corp nou clinică și pasarelă de legătură cu corp existent”, municipiul Arad, strada Dr. Cornel Radu nr.3.
Clădire cu 3 etaje
Potrivit Memoriului de prezentare a investiţiei, „zona studiată este situată în estul intravilanului municipiului Arad – Zona 300, între Bulevardul Nicolae Titulescu și faleza Mureșului. Incinta propusă spre reglementare este amplasată la intersecția stăzilor Dr. Cornel Radu și Nicolae Titulescu, fiind accesibilă carosabil dinspre strada Dr. Cornel Radu. Incinta propusă spre reglementare – în suprafaţă de 2.778 de metri pătraţi – este proprietatea privată a SC Accipiens SA”.
Investitorul intenţionează să construiască în acest loc un corp nou de clădire (S+P+3E) pentru clinică și o pasarelă de legătură a acestuia cu corpul D+P+3E existent. „Nu se solicită schimbarea funcțiunii incintei propuse spre reglementare, ci a indicatorilor urbanistici și aliniamentelor și retragerilor construcțiilor propuse” – se mai arată în documentul citat.
Funcţiuni medicale
Funcțiunea principală solicitată de investitor este „zonă servicii în domeniul medical” – funcțiune reglementată deja prin documentații de urbanism aprobate anterior. Funcțiunile complementare acesteia sunt: platforme carosabile și parcaje, alei pietonale, amenajări tehnico-edilitare, zone verzi, pavilion cafenea pentru pacienți și însoțitori. Funcțiunea admisă zonei este comerțul cu produse specifice activității din domeniul sănătății. „Această funcţiune se integrează în zonă fără să afecteze negativ aria studiată, ci o completează. În zonă, în imediata vecinătate, există unități care oferă servicii în domeniul sănătății (clinica Genesys în incinta studiată, Euromedic la nord, laboratoare analize și cabinete medicale la est, la parterul blocurilor Urbanna).
Astfel, prin PUZ se propune menținerea destinației terenului care face obiectul investiției propuse: zonă servicii medicale” – indică Memoriul de prezentare a investiţiei.
Consultări şi observaţii
Documentaţia legată de acest proiect poate fi consultată la sediul Primăriei Municipiului Arad, Serviciul Dezvoltare Urbană şi Protejare Monumente, camera 49, până la 28 iunie2020, în zilele lucrătoare, între orele 8–11. Observaţiile pot fi transmise în scris la sediul Primăriei Municipiului Arad, B-dul Revoluţiei, nr.75, Serviciul Relaţii cu Publicul până la aceeaşi dată.
Trimite articolul
Xoare ne puteti da si niste preturi la consultatii sau la tratamente , ziua de spitalizare etc ? macar asa in mare….. Pt a vedea aradenii daca clinica este accesibila tuturor aradenilor sau numai celor cu posibilitati materiale mari.
-
Selectezi specialitatea si medicul, acolo apar si preturi(difera de la unul la altul) https://www.medlife.ro/spitalul-medlife-genesys-arad
-
Problema cea mai mare nu e pretul. Ci faptul ca mergi bou si te intorci vaca si cu banii luati. Nu vreau sa jicnesc pe nimeni, si nici sa generalizez dar avem
niste medici la care nu ar trebui sa mergem niciodata. Sunt exemplare si la genesys. -
Da’ cine zice ca trebuie sa fie accesibila tuturor? CAND **** MEA VOR DISPAREA DOBITOCII CU GANDIRE COMUNISTA?
Bravo !
Cea mai buna clinica din Arad cu doctori competenti, igiena si servicii de calitate superioara.
@Aradean preturile referitoare la consultatii/servicii prestate pacientului le gasesti pe website sau cu un simplu telefon la receptia spitalului.
-
da, omul care intreaba are dreptate dar ce e rusine sa afiseze preturile pe un tabel? sau sa spuna cat costa o zi despitalizare ( cazare masa etc ) la ei?
Cum se va rezolva problema parcarilor din zona aferenta clinicii? In prezent acestea sunt insuficiente, iar prin extinderea functiunii va fi nevoie cu siguranta de un numar suplimentar de locuri de parcare. Locurile de parcare care deservesc in prezent clinica, includ si locurile de parcare aferente blocurilor din imediata apropiere si sunt insuficiente si in prezent. Probabil ca o parcare subterana sau o parcare la nivelul terenului care ar conduce implicit la un nivel suplimentar ar rezolva problema. Ambele solutii implica desigur costuri suplimentare, dar conform legislatiei in domeniul urbanismului este obligatoriu ca locurile de parcare aferente investitiei sa fie asigurate atat pentru pacienti, cat si pentru personalul propriu pe terenul proprietate al investitorului.
Avand in vedere ca PUZ-ul este in mod cert afisat la transparenta, cei care ipotetic sunt afectati de realizarea investitiei, pot depune observatii pe care cei implicati le vor lamuri. Deasemenea pot participa la dezbaterea publica care se organizeaza conform legii pentru orice PUZ. Ulterior, orice nemultumire sau comentarii sunt “vorbe-n vant”.
-
In apropiere este parcarea supraterana care o sa fie gata pana la alegeri.