Ani buni, clădirea de pe strada Tudor Vladimirescu, colț cu Piața Mihai Viteazul, în care funcționează aceste secții ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, a rămas doar cu promisiunea că va fi reabilitată. Clădirea aparține Primăriei Municipiului Arad și este folosită de Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. Proprietarul clădirii vechi de mai bine de un secol a anunțat în mod repetat în ultimii ani intenția de a reabilita edificiul, însă proiectul nu s-a materializat nici până astăzi, clădirea aflându-se într-o stare avansată de degradare. Construită în 1908, după planurile arhitectului arădean Milan Tabakovic, clădirea pare să aibă un viitor ceva mai luminos.
Pe 21 aprilie, anul acesta, Primăria Municipiului Arad a semnat un contract cu firma Hantig Electricservice SRL, din județul Timiș, pentru „lucrări pentru obiectivul de investiții RK- Reabilitare fațade clădire ORL, OFTALMOLOGIE, ONCOLOGIE, DERMATOLOGIE”. Contractul a fost semnat ca urmare a unei proceduri de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare. Asta deoarece în 2018 și 2019, Primăria organizase două proceduri concurențiale – licitații – la care nu a fost depusă nicio ofertă. Conform procedurii, „s-au transmis invitații de participare cu ofertă la procedura de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare la mai mulți operatori economici care au fost selectați aleatoriu de către serviciul inițiator, ținând cont de colaborările autorității contractante din anii precedenți și din analiza pieței de profil”, spun cei de la Primărie.
Instalații electrice
Firma care a câștigat lucrarea are sediul în Sânnicolau Mare, județul Timiș, și a fost înființată în anul 2009. Conform Ministerului Finanțelor Publice, compania a avut, în 2019, un număr mediu de 15 angajați și o cifră de afaceri de aproape șase milioane, din care aproape 10% au fost profit. De menționat este faptul că tipul de activitate al companiei, conform codului CAEN, este „Lucrări de instalații electrice”. Pentru reabilitarea clădirii din Arad, firma timișeană va încasa 2.3 milioane de lei fără TVA.
Ce se va face
Lucrările de la Clinica ORL vor consta în înlocuirea parțială a învelitorii din țiglă ceramică, înlocuirea jgheaburilor și a burlanelor, refacerea ornamentelor de pe fațade, realizarea de tencuieli pe bază de var ciment și zugrăveli exterioare cu vopsea silicată, placarea soclului cu marmură, înlocuirea, reconstituirea și repararea – unde este cazul – tâmplăriei exterioare din lemn și metal, respectiv repoziționarea cablurilor pe fațade. Lucrările vor fi executate conform proiectului tehnic realizat în 2018 de către o companie din București.
Trimite articolul
XAdica afara vopsit gardul si inauntru leopardul. Ii ok ca se reabiliteaza dar interiorul si dotariile ?