Profesori de drept de la Universitățile din Timișoara, Cluj și București și avocați ai Barourilor din Arad, Timiș, Cluj și București vor aborda teme precum “Inspecția fiscală 2016. Noi reguli și noi controverse”, “Aplicarea abuzivă a regulilor anti-abuz”, “Impozitarea veniturilor avocaților. Exerciții de imaginație contabilă și limitări jurisprudențial-administrative”, “False creanțe fiscale în procedura insolvenței”, “Salvgardarea principiului certitudinii impunerii în tranzacțiile intracomunitare”, “Colectarea, transmiterea și utilizarea datelor personale în cadrul controalelor fiscale” și “Arhitectura juridică a unui nou proces fiscal”.
Structura conferinței va permite dezbaterea temelor propuse și va oferi un prilej de socializare pentru avocații participanți în scopul continuării, într-un cadru informal, a acestor dezbateri.
De asemenea, organizatorii conferinţei și-au propus să selecteze teme de discuţie actuale şi să asigure participarea, la lucrările conferinţei, a unor specialişti în materie fiscală (cadre didactice universitare, avocaţi cu experienţă în domeniul fiscal, judecători ai secţiilor de contencios fiscal din cadrul instanţelor naţionale, judecători ai unor instanţe din străinătate, experţi ai instituţiilor Uniunii Europene), care să poată împărtăşi experienţa lor cu confraţii avocaţi.
“Conferinţa are drept obiectiv principal iniţierea unor discuţii cu privire la probleme actuale şi stringente de drept fiscal, în contextul augmentării contenciosului fiscal şi a creşterii complexităţii cauzelor fiscale, respectiv în contextul creat de intrarea în vigoare, la 1 ianuarie 2016, a unui Nou Cod Fiscal şi a unui Nou Cod de Procedură Fiscală. De asemenea, obiectivul conferinţei este acela de a asigura o pregătire profesională superioară pentru avocaţii din România – care reprezintă principalul grup-ţintă al evenimentului – în materie fiscală. Vor fi abordate, în context, inclusiv probleme care ţin de fiscalitatea profesiilor liberale, în ideea că forumul de discuţii astfel creat ar putea conduce inclusiv la formularea unor propuneri concrete pentru îmbunătăţirea legislaţiei fiscale”, a precizat Lect. univ. dr. Cosmin Flavius Costaș, unul dintre organizatorii Cluj TAX FORUM.
Conferinţa are un comitet ştiinţific şi îşi propune publicarea integrală a comunicărilor ştiinţifice într-un număr special al revistei Tax Magazine dedicat acestui eveniment. Comitetul ştiinţific al conferinţei Cluj TAX FORUM este compus din: Lect. univ. dr. Cosmin Flavius Costaş; Conf. univ. dr. Ciprian Păun; Prof. univ. dr. Radu Bufan; Prof. univ. dr. Mircea Ştefan Minea.
Cu ocazia conferinţei vor fi prezentate, cu ajutorul editurilor juridice prezente la eveniment, cele mai noi apariţii în domeniul fiscal (Noile Coduri comentate şi adnotate, cursuri de drept fiscal şi procedură fiscală, culegeri de legislaţie şi jurisprudenţă). De asemenea, organizatorii conferinţei îşi propun să permanentizeze în timp acest eveniment şi să iniţieze dezvoltarea unei reţele de comunicare între avocaţi pe teme de drept fiscal.
Conferinţa va avea un număr de maxim 250 participanţi (inclusiv invitaţi din mediul universitar şi reprezentanţi ai sponsorilor conferinţei). Accesul la lucrările conferinţei se face pe baza unei taxe de participare.
Conferinţa de drept fiscal este un eveniment organizat sub auspiciile Facultății de Drept și a Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și se va desfăşura, în data de 19 februarie 2016, la Grand Hotel Napoca din Cluj-Napoca (sala Atena).
Rezervările pentru participarea la eveniment se fac prin intermediul unui Event Organizer al conferinței. Event Organizer-ul gestionează procedura de înscriere la conferință, încasează taxa de participare la conferință și poate asigura asistență turistică pentru transport/cazare, pentru participanții externi. Mai multe informații se pot obține la numărul de telefon 0264.591359 și 0733.027031.
Citiți principiile noastre de moderare aici!