ARAD. Proiectul INTERCLUSTER, derulat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad şi Gea Media Non profit Kft din Szeged, a ajuns la final.
Ultima conferinţă cu tema „Internaţionalizarea clusterelor. Provocări şi perspective pentru perioada 2014-2020” a avut loc recent la Expo Arad, în prezenţa unui număr mare de reprezentanţi ai unor firme, universităţi şi administraţii publice din România şi Ungaria.
„Conferinţa a avut ca scop prezentarea de către partenerii implicaţi a rezultatelor colaborării româno-maghiare pe acest proiect, precum şi alte informaţii în ceea ce priveşte noţiunea de cluster, strategii de internaţionalizare şi bune practici ale clusterelor din regiunea de Vest a României. De asemenea a fost prezentat clusterul AGROFOOD Crişana Banat, care vizează firmele productive din sectorul agro-alimentar invitate în mod special la eveniment, precum şi mediul universitar şi al administratiei publice. Mai mult, preşedintele Asociaţiei Clusterelor din România, domnul Daniel Coşniţă, a prezentat oportunităţi de internaţionalizare a clusterelor, iar domnul Sandor Kecse-Nagy a argumentat avantajele de a fi membru într-un cluster”, a explicat Andrea Kranowszky Nagy, Manager de proiect.
În final, Vlad Stanciu, director executiv al clusterului de energii regenerabile ROSENC şi Cistin Cistelecan din partea ADR Vest au vorbit despre bunele practici şi realizările diferitelor clustere, printre care Automotive din Timişoara.
Cu finanţare europeană
Acest proiect este implementat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria 2007-2013 şi finanţat de Uniunea Europeana prin Fondul European de Dezvoltare Regională, completat de co-finanţarea celor două state membre participante în program, România şi Ungaria.
Conţinutul acestui comunicat nu reflectă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene.
Citiți principiile noastre de moderare aici!