Codul portocaliu de caniculă va fi valabil duminică, 1 august 2021, în județele Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ilfov, Ialomița, Brăila, Galați și parțial Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Hunedoara și Alba. În aceste zone, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități.
Temperaturile se vor situa între 37 și 40 de grade, izolat putând atinge 41 de grade Celsius. „În sudul și sud-estul țării valul de căldură va persista la intensitate ridicată și la începutul săptămânii viitoare. În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele mesaje”, precizează cei de la ANM.
Restul țării se va afla, duminică, sub cod galben de caniculă, exceptând județele Botoșani și Suceava, respectiv părți din județele Satu Mare, Maramureș, Bistrița Năsăud, Mureș, Harghita, Bacău și Neamț.
Trimite articolul
XNUMAI IDIOTII DE LA NOI AU CODURI IN CAP! PAI DACA E 40 DE GRADE NU E LOGIC CA E CALD!
-
😂😂😂😂multi zguduiti pe mp
-
Chiar asa cald e afara?Nu cred.
.. -
Logica le lipseste.Au facut scoala pe bani!
Ffata de anul viitor nu e atat de cald.
Chiar un pic racoare…
Zona de vest e acum ca si sudul tarii sub influenta căldurii din Africa de nord si cu seceta aferenta.Se va lăsa peste cativa ani,cu deșertificare?
Am impresia ca se fixeaza acum viitoarea harta a Saharei europene.Candidați siguri sudul si vestul.Căldură mare și lipsa ploi.
Nu-i bai😁, eu ma rekaxez la strand si scasa cu clima ca sunt bogat din mosteniri!!!! Am avut bunica bogata ba fraierilor!!!
Mulți factori contribuie la schimbările climatice pe care le resimțim fiecare dintre noi, într-o măsură sau alta, dar ca fiind tot mai acute. Unul dintre factori ar fi subțierea stratului de ozon al planetei, al doilea factor defrișările masive, inclusiv cele din pădurile amazoniene și siberiene, iar nu în ultimul rând, poluarea excesivă. De ex., o rachetă lansată în spațiu, consumă mai mult oxigen decât au consumat toți dinozaurii, ihtiozaurii și celelalte reptile uriașe, la un loc.