Colanţii sunt preferaţi pentru comoditatea lor, uşurinţa de a-i asorta, multitudinea de materiale şi modele prezente pe piaţă, dar şi pentru că pot scoate în evidenţă nişte picioare frumoase, fără cusur.
Prima apariţie a colanţilor s-a produs în anii 80. Pe atunci erau purtaţi cu sacouri cu umeri înalţi, tricouri largi, păr înfoiat şi bijuterii masive. De atunci şi până azi, moda colanţilor a suferit o serie de schimbări de la un sezon la altul, dar nu putem vorbi de o piesă vestimentară desuetă.
Şi în privinţa lor, ca şi a altor piese vestimentare, există nişte reguli bune de urmat: pentru siluete rubensiene, trebuie să avem grijă deoarece o pereche de colanţi ar putea scoate şi mai mult în evidenţă anumite defecte precum celulita, aşa că e de preferat să fie purtaţi doar cu rochie sau bluze mai lungi, până deasupra genunchiului. De asemenea, persoanele foarte slabe trebuie să aibă în vedere că o pereche de colanţi subliniaza nişte glezne subţiri sau picioare în X. De aceea este recomandat să îi porţi cu cizme lungi care să distragă atenţia de la picioarele prea subţiri.
Un alt aspect destul de important este acela că se poartă colanţii lungi, nu cei scurţi sau 3/4. Aşa că evită colanţii până la jumătatea piciorului sau până la genunchi, asta dacă nu vrei să arăţi de parcă ai fi pregătită pentru o întrecere de ciclism.
Dacă vorbim de încălţăminte, cizmele lungi peste genunchi, botinele, cizmele UGG sau ghetuţele sunt perfecte în combinaţie cu o pereche de colanţi. Trebuie să ştii să combini aşa cum trebuie colanţii, astfel ca, folosind aceeaşi pereche, să poţi obţine ţinute casual, chic sau chiar de seară.
Tipuri de colanţi. Cu ce îi asortezi?
Colanţii de bumbac. Probabil că fiecare dintre noi are o pereche de colanţi din bumbac acasă. Simpli, lejeri şi foarte comozi, aceştia pot fi alegerea perfectă în combinaţie cu orice piesă vestimentară: rochii, fuste, tricouri mai lungi, baby-dolluri etc.
Colanţii din piele sau latex au fost unul din trendurile acestui sezon,fiind purtaţi atât în ţinute casual, cât şi elegante. Îi poţi purta atât cu rochii, cât şi cu sacouri bărbăteşti, cardiganuri şi geci din denim. În schimb, nu asorta niciodată colanţii din piele cu o altă piesă vestimentară din piele. Pentru a evita look-ul vulgar, evită să asociezi aceşti colanţi cu bluze scurte, până în talie. Poartă-i cu rochii-pulover sau bluze lungi care ajungă până deasupra genunchilor.
Colanţii din fibre sintetice. O asemenea pereche de colanţi sunt extrem de folositori dacă practici sport. La sală sau la jogging sunt cea mai comodă şi potrivită opţiune. Caută colanţi cu talie înaltă, în formă de V, care să sublinieze linia stomacului şi totodata unii care să conţină şi lycra în material, pentru a se mula bine pe corp. De asemenea, în combinaţie cu un tricou drăguţ şi o pereche de tenişi, colanţii sintetici se potrivesc şi pentru o ieşire în parc sau la cumpărături.
Ai grijă ce model alegi!
Dacă afară e prea frig pentru rochiţa ta preferată, o poţi purta cu colanţi, dacă o fusta e prea scurtă şi nu vrei să laşi picioarele la vedere, o poţi asorta cu nişte colanţi maţi sau dacă pur şi simplu vrei să imprimi un aspect tineresc ţinutei tale, alegi o pereche de colanţi. Deşi cele mai multe modele de colanţi sunt negre, poţi alege şi un model colorat, dar niciodată o culoare electrică. Dacă vrei să porţi colanţi lucioşi, fă asta numai în club sau la petreceri. Un astfel de material nu e indicat pentru ţinute de zi. Totodată, ai grijă la culori, orice nuanţă deschisă va face picioarele să arate mai groase şi va scoate în evidenţă imperfecţiunile.
D.D.
Citiți principiile noastre de moderare aici!