Lipsa locurilor de parcare se resimte în toate cartierele orașului, de ani buni, dar în Zona 300 a cartierului Micălaca s-a ajuns la o situație neplăcută. Trotuarele sunt ocupate de coloane de vehicule. Situația este întâlnită pe aproape toată lungimea bulevardului Nicolae Titulescu, încă de la primele blocuri de după Biserica Maranata și până la intersecția cu strada Voinicilor. Pietonii s-au obișnuit deja să se dea la o parte când pe trotuar ajunge câte o mașină al cărui șofer caută un loc unde să parcheze.
Locuitorii zonei sunt conștienți că încalcă legea, dar se plâng că nu au unde să-și lase mașinile, pentru că locurile de parcare amenajate de municipalitate sunt cu mult sub numărul necesar. S-a ajuns să se calce inclusiv spațiile verzi și orice petic de teren rămas liber.
”Seara când vin acasă strada e plină de mașini, în curte locurile sunt închiriate de șoferi sau amenajate de cei care stau aici de mulți ani, nu te poți băga. Nu avem ce face decât să parcăm pe trotuar și să riscăm amenzi. Nu cred însă că ar fi corect să fim amendați, atâta vreme cât suntem forțați să încălcăm legea”, ne-a spun un șofer.
Trei amenzi
De la începutul acestui an, Poliția Locală a aplicat trei amenzi bulevardul Nicolae Titulescu, pentru parcare pe trotuar. Fiecare amendă este de 580 de lei, adică 290 de lei dacă este plătită în 48 de ore.
”Agenții Poliției Locale atrag atenția că vor continua să patruleze în zonă și îi vor sancționa pe cei care nu respectă legea”, spune purtătorul de cuvânt al Primăriei. Ralu Cotrău.
Promisiuni
O soluție pentru cartierele aglomerate ar fi construirea de parcări supraetajate, însă aleșii locali au rămas doar la stadiul de promisiuni. De aproape zece ani se discută de amenajarea unor astfel de parcări între blocuri, pe terenurile ce ar fi eliberate după dărâmarea garajelor din tablă. În 2015, primarul Gheorghe Falcă anunța că vor fi ridicate nouă parcări supraetajate, cu câte trei niveluri și un total de peste 1600 de locuri. Pentru aceste construcții erau în discuțuie cartierele Alfa, Micălaca 100-200, Micălaca 300 și Micălaca 500-700.
Contactat de Jurnal Arădean / Aradon, primarul a declarat că parcările vor fi realizate în următorii ani, în cadrul proiectului privind ”regenerarea urbană”. Din valoarea totală de 50 de milioane de euro ce va fi alocată în următorii trei ani pentru schimbarea aspectului cartierelor, 10 milioane ar costa parcările supraetajate.
”În momentul realizării acestor structuri, Aradul va fi orașul cu cele mai multe parcări supraetajate din țară”, ne dă asigurări primarul.
Trimite articolul
XSuntem în august 2020 și tot nu sunt parcări!Dacă am avea parcări,nu am parca mașinile pe trotuar!