La lucrări au participat prof. univ. dr. Coralia Adina COTORACI, Rector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, Arhiepiscopul Timotei Seviciu, prof. univ. dr. Thede KAHL, University of Jena, Germania Prof. dr. Victor VELTER – UEFISCDI Biroul de Sciontometrie București, Prof. dr. habil. emer. Emilia PARPALĂ, Universitatea din Craiova, Ioan MOLDOVAN, director al revistei „Familia” din Oradea, prof. Vasile MAN, Director executiv, redactor șef fondator al revistei „Studii de știință și cultură”, o revistă cu impact internaţional.
Cadre didactice, cercetători, doctoranzi, studenți și masteranzi din țară și străinătate.
Prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș” a declarat: „Colocviul internaţional EUROPA: Centru şi margine – Cooperare culturală transfrontalieră şi-a propus să realizeze o sesiune internaţională de comunicări. În secţiunea Promovarea literaturii și culturii europene, prin traduceri au fost prezentate un mare număr de lucrări științifice realizate de cercetători de la mai multe universități din țară și străinătate. Toate aceste lucrări vor fi publicate într-un volum ca supliment al revistei Studii de Știință și cultură; o Întâlnire literară cu scriitori avându-l ca invitat de onoare pe Dl Ioan Moldovan – Directorul revistei Familia din Oradea şi lansarea cărţii: Cultura (a)română din Serbia în context european, volum prezentat de Dl Prof.univ.dr. Rudolf Windich, Germania și prof. Dumitru Mihăilescu”.
„Prestigiul de care se bucură Colocviului Internațional „EUROPA: centru şi margine, cooperare culturală transfrontalieră” este datorat prezenţei unui mare număr de comunicări semnate de personalităţi ştiinţifice şi culturale din România, Franţa, Germania, Austria, Ungaria și Serbia. Remarc, cu bucurie, că în cadrul acestui Colocviu, i s-a acordat Dlui Academician, prof. univ. dr. Thede Kahl de la Universitatea din Jena, Germania, titlul de DOCTOR HONORIS CAUSA al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad. Domnia sa face parte din consiliul științific al revistei noastre ”Studii de Știință și Cultură”. Expoziţia de reviste ştiinţifice şi culturale ale Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad şi ale instituţiilor din ţară şi străinătate, prezente la colocviu, vizitarea Muzeului memorial „Vasile Goldiş” şi a Centrului de Cercetare a Literaturii Argheziene, dorim să stimuleze schimbul de publicaţii ştiinţifice şi culturale ale Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad cu publicaţii apărute în spaţiul cultural european. Şcoala cea bună, afirma Vasile Goldiş – patronul spiritual al Universităţii noastre, este aceea care zideşte caractere, răspândeşte morala şi plantează ideal, iar „Universitatea românească este pentru noi sinteza superioară a aspiraţiilor noastre culturale.” Cu aceste gânduri, îmi exprim convingerea că prin comunicările şi studiile care au fost prezentate la acest Colocviu internaţional de cooperare culturală transfrontalieră, bibliografia de specialitate se va îmbogăţi cu valoroase contribuţii.
Primarul Gheorghe Falcă a fost reprezentat de Doru Sava, care a prezentat lucrarea „Aradul, Capitală Culturală Europeană 2021”, a precizat prof. univ. dr. Coralia Adina Cotoraci, rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș”.
Conf. univ. dr. Cristian Bențe, decanul Facultății de Științe Socio-Umane și Educație Fizică și Sport, a transmis mesajul prof. univ. dr. Aurel Ardelean, preşedintele Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad: „Cu prilejul deschiderii lucrărilor Colocviului Internaţional EUROPA: Centru şi margine, cooperare culturală transfrontalieră, Ediţia a IV, 22-23 octombrie 2015, sunt deosebit de onorat să vă transmit, în numele Senatului Universităţii şi al meu personal, salutul nostru, adresat tuturor participanţilor din ţară şi străinătate cu lucrări de înaltă valoare ştiinţifică, menite să contribuie la susţinerea relaţiilor internaţionale ale Universităţilor noastre. Dorim ca acest Colocviu, ajuns la a IV-a ediţie anuală, organizat de Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, în colaborare cu Centrul Municipal de Cultură Arad, să se permanentizeze şi să contribuie, prin organizarea de manifestări ştiinţifice şi culturale, la promovarea imaginii Aradului în competiţia de Capitală Culturală Europeană – 2021”.
Citiți principiile noastre de moderare aici!