Era de aşteptat: familia Colţeu simte că este „încolţită” şi că îşi scapă averea printre degete, aşa că face tot posibilul să scape de braţul lung al legii. După cum arătam în materialul „Se face lumină la Nadăş”, procurorii au emis o soluţie prin care cer desfiinţarea certificatului de moştenitor şi a celorlalte documente aferente emise de notarul Adrian Vlai pentru Mihai şi Viorica Colţeu, certificate în baza cărora au revendicat şi au primit peste 8.700 de hectare de păşune, pădure şi teren arabil în extravilanul satului Nadăş, dar şi clădirea monument istoric de pe strada Cloşca din municipiul Arad, clădire în care a funcţionat Direcţia Agricolă.
Imediat ce au intrat în posesia soluţiei emise de DNA, membrii familiei Colţeu au depus o plângere împotriva acesteia, plângere ce va fi judecată la Curtea de Apel Timişoara. Potrivit informaţiilor venite dinspre această instanţă, Colţeii susţine că documentele care le atestă calitatea de moştenitori nu au fost întocmite ilegal, nu au fost folosite declaraţii false şi nici nu au existat alţi posibili moştenitori ai foştilor grofi care au deţinut extravilanul din Nadăş.
Asta deşi procurorii DNA au demonstrat cu documente şi declaraţii faptul că certificatul de moştenitori a fost întocmit nelegal. Totuşi, revenind la acţiunea familiei Colţeu, judecătorii Curţii de Apel Timişoara vor decide cine are dreptate: DNA sau moştenitorii. Dacă acţiunea familiei Colţeu va fi respinsă, actele de moştenire vor fi desfiinţate, iar, cel mai probabil, pădurea de la Nadăş se va întoarce în proprietatea Romsilva. Pentru moment, nu a fost stabilit un termen de judecată deoarece plângerea familiei Colţeu a fost depusă recent. Dar vom urmări şi parcursul acestui proces.
Citiți principiile noastre de moderare aici!