TIMIŞOARA. Decizie uriaşă dată de Curtea de Apel Timişoara: familia Colţeu nu mai este recunoscută drept moştenitoare a Nadăşului. Cei doi soţi, Alexandru şi Viorica Colţeu, au rămas fără calitatea de moştenitori după ce instanţa de la Timişoara a decis să defiinţeze toate documentele care îi făceau moştenitori pe cei doi. Dar să vedem ce spun magistraţii în decizia pe scurt: „admite sesizarea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara. Dispune desfiinţarea următoarelor înscrisuri: Certificat de calitate de moştenitor nr. 5/31.01.2003 eliberat de Biroul Notar Public Vlai Adrian din Arad; Încheiere finală nr. 5/31.01.2003 dispusă de Biroul Notar Public Vlai Adrian din Arad prin notarul public Vlai Adrian în dosarul succesoral nr. 7-6-5/2003; Încheierea dispusă la data de 31.01.2003 de Biroul Notar Public Vlai Adrian din Arad prin notarul public Vlai Adrian în dosarul succesoral nr. 6/2003; Încheierea dispusă la data de 31.01.2003 de Biroul Notar Public Vlai Adrian din Arad prin notarul public Vlai Adrian în dosarul succesoral nr. 7/2003; Declaraţia numitului Hotăran Tiberiu autentificată la Biroul Notarului Public Vlai Adrian din Arad, prin încheierea nr. 214/31.01.2003; Declaraţia de martor, completată olograf, dată în dosarul succesoral nr. 7-6-5/2003 la data de 31.01.2003 de numitul Hotăran Tiberiu în faţa notarului Vlai Adrian”. Ce înseamnă asta? Din acest moment, familia Colţeu a rămas fără uriaşa moştenire evaluată la aproximativ 22 de milioane de euro. Şi asta pentru că, din punctul de vedere al procurorilor DNA, confirmat de decizia judecătorilor, documentele eliberate de Biroul Notar Public Vlai Adrian nu reflectă realitatea.
Încă un pas
Decizia Curţii de Apel Timişoara este una foarte importantă, capitală chiar în dosarul care vizează aflarea adevărului în ceea ce priveşte moştenirea Nadăşului. Dar toţi cei implicaţi vor trebui să mai aştepte câteva luni de zile până când dosarul se va judeca şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Pentru că, mai mult ca sigur, familia Colţeu va face o contestaţie împotriva deciziei Curţii de Apel Timişoara. Cu toate acestea, mare lucru nu se mai poate întâmpla, situaţia fiind destul de clară. Totuşi, pentru ca actul de justiţie să fie dus la final, este nevoie de o sentinţă definitivă din partea instanţei supreme. Aşadar, dacă Înalta Curte va menţine această decizie, membrii familiei Colţeu, alături de alte personaje care i-au ajutat în comiterea ilegalităţilor, vor fi trimişi în judecată pentru diferite infracţiuni de fals. Totodată, în paralel, vor fi deschise noi procese de revizuire a sentinţei din 2006, sentinţă prin care familia Colţeu a primit un „cadou” frumos de la Judecătoria Ineu, respectiv peste 8.700 de hectare de păşune, pădure şi teren arabil. Cel mai probabil, viitoarele procese în care se va solicita revizuirea vor fi finalizate de la primul termen, totul în baza acestei sentinţe emise de Curtea de Apel Timişoara, sentinţă care desfiinţează toate drepturile de moştenire ale familiei Colţeu.
Final de anchetă
Sentinţa Curţii de Apel Timişoara încununează o anchetă a DNA care a demarat din luna februarie 2014. Atunci procurorii şi ofiţerii judiciari au descins în mai multe locuri din Arad, la domiciliul familiei Colţeu, la Ocolul Silvic Privat Nadăş şi la două birouri notariale, de unde au ridicat, în total, zece saci plini de documente care au fost analizate foaie cu foaie. În final, munca anchetatorilor a dat roadele scontate.
Citiți principiile noastre de moderare aici!