ARAD. Polițiștii locali cu atribuții de control comercial, au desfășurat, în perioada 25 mai-5 iunie, o acțiune pe domeniul public, de verificare a respectării de către agenții economici a prevederilor Hotărârii nr. 192/2017 privind Regulamentul de desfăşurare a activităţilor comerciale şi al pieţelor în municipiul Arad. Conform actului normativ sus-menționat este interzisă desfăşurarea oricărui exerciţiu comercial, fără acordul primarului municipiului Arad privind ocuparea domeniului public cu marfă expusă spre vânzare (pentru activităţile comerciale desfăşurate pe domeniul public).
12 avertismente
Controalele au vizat străzile Pădurii, Voinicilor, Calea Aurel Vlaicu, Piața UTA, Calea Radnei, Calea Timișorii, Piața Catedralei, Bulevardul Revoluției, Piața Veche. Pentru nerespectarea prevederilor legale, având în vedere problemele întâmpinate de numeroși comercianți ca urmare a pandemiei cauzate de SARS-CoV2, cei 12 agenți economici contravenienți au fost sancționați cu avertisment scris. În caz de neconformare, agenților economici li se pot aplica în continuare amenzi între 2000-2500 lei, până la intrarea în legalitate.
„În perioada următoare, vom continua controalele tematice în acest sens. De asemenea, reiterăm obligativitatea respectării deciziilor Comitetului Național pentru Situații de Urgență privind normele de calitate corespunzătoare domeniului de activitate/normele de igienă sanitar-veterinare și de protecția mediului în activitatea desfășurată de comercianți” – precizează poliţiştii locali.
Extindere?
Dată fiind incidența relativ ridicată a situațiilor în care agenții comerciali mici și mijlocii aleg să eludeze prevederile HCLM nr. 192/2017, expunând marfa pe trotuarele din fața sediilor sau punctelor de lucru, Primăria Municipiului Arad ia în considerare o eventuală extindere a tipurilor de activități comerciale pentru care se poate emite acest aviz (de exemplu, expunerea plantelor ornamentale în fața florăriilor, standuri de legume și fructe restrânse ca dimensiuni și suprafață, în fața magazinelor de specialitate). În eventualitatea unei astfel de modificări, respectivul aviz va trebui să ia în considerare dimensiunile zonei de trafic pedestru, fluxul mediu de pietoni, precum și condiții sanitare stricte.
Trimite articolul
XDeci să înțelegem că ăia de la Agronomo din Grădiște au liber de la primar să etaleze afară motocoasele și alte scule , sau aia nu se pune ?
Pe școalei la curs dv …..cand?
Dragi comercianti care cititi acest articol, atentiune stimabililor! Datorita faptului ca in Romania legile se fac pe jumatate si se aplica pe sfert si, cum tot nu exita nici o completare aferenta legsilatiei si-asa prost facute va ofer o varianta. Cuie/agatatori batute in zidurile spatiilor dvs comerciale, sau simeze heavy-duty si atarnati marfa pe pereti. In felul acesta o aveti expusa si nu atinge trotuarul. Politia locala va sufla in pumn de ciuda. Aratati-le ca sunteti cu un pas inainte.
Fain… Adica alta treaba nu are politia decat sa mearga la niste magazine ca au atarnat si eu o roaba si proptit o scara…
toata celelalte probleme din Romania au fost rezolvate si acuma trecem si la asta. Multumim
-
Păi ce așteptări ai de la poluția locală , asta știe doar de pătrunjel și ceapă verde vândută de bătrâni pe trotuar că-n piață n-au lopc de așazișii producători. De boschetarii sau cerșetorii de pe toate străzile din oraș nu mai vorbim , că nu-s văzuți de ochiul ager al polițiștilor locali , că-s prea ocupați să dea like-uri pe FB din scaunele mașinilor de serviciu , tocite de atâta stat pe ele….