Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat astăzi HCJSU nr. 74, prin care este reglementată convocarea Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență (CLSU), de la nivelul orașelor și comunelor din județ, în vederea stabilirii de măsuri suplimentare specifice pentru fiecare unitate administrativ teritorială în parte.
Data și ora convocării vor fi stabilite de comun acord cu președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Arad, care va participa, în sistem de videoconferință, la ședințele comitetelor locale pentru situații de urgență, începând cu data de 16 noiembrie.
Comitetele locale pentru situații de urgență vor fi convocate în următoarea ordine:
– cele din unitățile administrativ-teritoriale în care incidența cumulată a cazurilor pentru ultimele 14 zile este mai mare de 3 la 1.000 de locuitori;
– cele din unitățile administrativ-teritoriale în care incidența cumulată a cazurilor pentru ultimele 14 zile se află între 1,5 și 3 la 1.000 de locuitori;
– cele din unitățile administrativ-teritoriale în care incidența cumulată a cazurilor pentru ultimele 14 zile este sub 1,5 la 1.000 de locuitori.
DSP propune carantinarea
În hotărârea de astăzi, se mai prevede că Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad va calcula zilnic, pentru fiecare unitate administrativ-teritorială, incidența cumulată pentru ultimele 14 zile și va prezenta Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Arad analiza rezultată, în cel mult 24 de ore de la data constatării atingerii limitelor stabilite în H.G. nr. 967/2020. De asemenea, DSP va face propuneri de carantinare zonală în unitățile administrativ-teritoriale în care se impune această măsură, după obținerea, în prealabil, a avizului de la Insitutul Național de Sănătate Publică.
La rândul lor, Inspectoratul de Poliție Județean Arad, Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad, poliția locală (acolo unde există), autoritățile publice locale, precum și celelalte instituții/autorități publice care au competențe în această materie, vor intensifica controalele cu privire la verificarea respectării tuturor măsurilor de prevenire/limitare a transmiterii viruslului SARS CoV-2.
Modificări ale intervalului orar pentru HoReCa
Dacă până acum funcționare operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice era permisă între 05:00-21:00, activitățile acestora se vor putea desfășura între orele 06:00-23:00.
Vezi mai jos hotărârea completă:
Trimite articolul
Xvad acolo paza facuta de jandarmi ( habar n-am daca e paza inarmata sau nu , cu pistol sau pistol mitraliera sau nu) !
Trebuie sa fie la poarta neaparat cate un subofiter de jandarmi ? Nu se putea o paza proprie ? Intreb nu dau cu parul.
-
Ce altceva să facă si jandarmeria? Că știu să dea cu gaze si tunuri cu apă, știm! Că stiu si cu bastianele,știm! 10 AUGUST!
E în atributia jandarmeriei (si) paza instituțiilor publice ale stratului!-
…..in plus se mai ocupă si cu paza și însoțirea organului fiscal prin piețe și târguri pentru controlul evaziunii fiscale la vânzătorii de pătrunjel și mărar!!!
-
o fi intrand in atributii si asemenea obiective dar cele de importanta deosebita ce detin anume date importante nu toate institutiile. Dar pt unele inst. e mai simplu fac contract cu MAI si gata nu angajeaza oameni nu-i ii trimite la cursuri de paza nu cere avize pt ei nu le ia uniforme etc etc … Asta e!
PS nu am auzit in Romania ca o asemenea institutie ca cea din articol sa fie atacata de cineva ca sa se justifice o paza MILITARA !!
-
Ce statistici pompoase , exact ca pe vremea lui Ceausescu , sa dea bine la autoritati.