ARAD. Incendiul de marți seara de la un supermarket din cartierul Gai, incendiu generalizat, stins de pompieri în câteva ore după o luptă serioasă cu focul, a readus în discuție problema hidranților. O primă informație venită la momentul la care pompierii se luptau cu flăcările, indica faptul că, la fața locului, nu există hidranți. Ulterior, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Arad a revenit cu precizarea că, în acea zonă a cartierului, existau trei hidranți dar doi erau nefuncționali și unul era rupt. După ce lupta cu focul a fost ținută sub control iar incendiul localizat (exista riscul ca flăcările să cuprindă și clădirile învecinate), pompierii arădeni au revenit cu noi detalii legate de hidranți, precizând că, de fapt, din cei doi hidranți nefuncționali unul era asfaltat și unul acoperit de pământ (cel de la biserică). După ce au săpat, pompierii au reușit, într-un târziu, să îl folosească. Până în scoaterea la lumină a acelui hidrant, pompierii spun că s-au alimentat în sistem „navetă” de la aproximativ 1 km. Tot aceștia indică și faptul că „obligația întreținerii hidranților revine companiei care deține rețeaua de alimentare cu apă a localității”.
Compania de Apă a venit miercuri cu câteva precizări legate de hidranții din municipiu, indicând faptul că „verificarea hidranților în municipiu se face periodic”. Legat de incendiul de marți seara de la supermarketul din Gai, compania a comunicat următoarele: “Aseară, echipele Companiei de Apă Arad, sesizate de localnici, au venit în sprijinul pompierilor și i-au ajutat să identifice hidranții din zonă. Prezența hidranților este semnalizată și prin plăcuțele aplicate pe imobilele din vecinătate.
Astfel, din 5 hidranți aflați pe o rază de 150 de metri, 4 sunt funcționali, drept dovadă că pompierii au și conectat furtunurile la 2 dintre aceștia. Un al patrulea hidrant are sistemul de prindere rupt”.
Dincolo de comunicările ISU Arad și ale Companiei de Apă și cele dintre aceste două entități, un lucru e cert: exista riscul ca incendiul să se extindă la celelalte imobile iar situația putea să se îndrepte cu pași rapizi spre o tragedie, un lucru pe care cu siguranță nimeni nu și l-ar fi dorit.
Trimite articolul
XPai ieri a declarat ISU ca din 3 hidranti 2 nu au functionat, iar cel functional avea sistemul de prindere rupt. Daca pana la urma totusi s-au alimentat din hidranti, inseamna ca 2 erau functionali, 1 functional avea sistemul de prindere rupt, iar celalalte 2 erau defecte (daca compania de apa zice ca au fost 5 hidranti in total). Acum intrebarea e cine minte? ISU Arad sau compania de apa?!?
-
Tu chiar îți pui problema? Vinovată e compania de apă, ca orice societate publica din arad condusă mai mult sau mai puțin de primărie și incompetenții și repetenții puși pe funcție de PNL. La o scurta plimbare pe străzi se vede clar câți hidranți par funcționali sau cat de bine sunt marcați…sa fim serioși, toți sunt asfaltați peste sau deteriorați.
-
Te contrazic aici, compania de hoti,, regiacaca,, a demonteaza hidranti functionali.
-
Si atunci stimabile Ascendis, daca hidrantii sunt asfaltati, cine este de vina?
-
-
👍Corect!
Si stiți ceva: “mi se rupe” cine are dreptate.
Rezolvati-va dracului problemele (CAA-Pompieri-ISU-Primarie) și FACEȚI NAIBII SĂ FIE SISTEMUL FUNCTIONAL CORECT!!!Clar, papagali numiti politic sau pe relații?!
-
Pai nea Ioane nu au explicat chiar ISU ca 1 hidrant era asfaltat si unul acoperit cu pamant! Deci cei 2 hidranti nu erau defecti ci de …. negasit!!!!! Dar aveau si placuta de identificare? Deciii cine este de vina: asfaltatorul, gospodarii care isi “intretin’ zona verde acoperind utilitatile, ISU care minte pe fata, Compania prin neglijenta, etc?
Compania Apa si Canal este absolut haotica….Estimeaza,aproximeaza metri cubi de apa,ajungandu-se la niste costuri inimaginabile,faptic…
Ei sunt mereu in regula,cica….Pana acum au tacut toti,”malc”.a murit seful,revine lupta pe putere….Hmmmm….
Puturosii angajati pe pile si pe nepotism la Compania de Apa Canal au in fisa postului sarcina de a verifica daca hidrantii sunt functionali, daca sunt alimentati la debitul prevazut, daca alte lucrari facute pe traseul respectiv nu au dus la defectarea sau acoperirea lor si daca sunt semnalizati corect si unde trebuie. Dar angajatii Companiei de apa au doar grija salariilor umflate, a primelor si platilor suplimentare. Banii vin desigur de la pretul tot mai umflat al apei, de la abonatii furati cu apometre care masoara diferit si in mod incorect.
-
Banii pentru primele mari care se incaseaza de Directori , Tesa si intreg personalul provin din facturarea apei de ploaie denumita Canalizare pluviala pe care toti agentii economici care au contracte de furnizarea apei potabile sant obligati sa declare pe proprie raspundere suprafetele betonate , asfaltate si cu cladirile aferente ,precum si cele de pamant asa ca banii vin de la fraieri, cei care au forat puturi au noroc ca nimeni de la Compania de apa nu verifica unde se duce apa de ploaie in aceste societati , pentru unii muma pentru altii ciuma.
periodic nu au descoperit ca nu sunt sau ca sunt defecti . s-a luat vreo masura ? nu ! las ca merge si asa ! in cazul asta nu prea a mers . sa vina diaspora acasa sa faca lucrurile cum trebuie, asa cum le fac pe unde sunt !
Azi se rezolva problema cu compania de apă. Termin cafa mă sui în bemeveu și marg peste ei. Până la sfârșitul săptămânii tati hidranții vor fi funcționali și semnalezati. Luni vine și primarele Aradului adevăratul care este moțul nostru iubit Gheorghe Falcaaaaa și se vor rezolva multe. Eu zic să îl întâmpinăm cum se cuvine și să ne adunăm cu tatii luni la ora 10 dimineața în fața primăriei. Să aveți steaguri și pancarte cu mulțumim Gheorghe Falcă pentru că exiști și au grija de noi. Cînd nu vine e pesedist.
Trebuie deschis dosar penal impotriva silcotrans care asfalteaza in mod intentionat capacele de hidrant uneori firmele cu care lycreaza silcotrans fura capacele si le vind la fier vechi. Centrul vechi a fost victima a batjocori acestui grup infractional silcotrans.
In acest caz ,pompierii ar trebui sa demareze urgent un inventar al tuturor hidrantilor de pe raza municipiului,verificat existenta ,starea si functionalitatea, rezultatul acestui inventar facut public in acelasi timp cu instintarea CAA ! Stiu …,pompierii vor spune ca nu au oameni…,eu le spun ca au si anume pot incropii la repezeala pe langa cei care vin sa dea amenzi pe la firme inca vre-o patru oameni si in maxim o luna inventarul e gata !
Javrele astupa toti hidrantii asa cum au luat si toate pompele de apa de pe strazi !! Nu se mai poate asa ceva ca totul sa se fure, sa se distruga ??? E crima …Mai bine au facut comunistii ca astia din pacate trebuie sa o spun !!