Serviciul restaurare conservare, Serviciul cercetarea și valorificarea patrimoniului arheologic și Serviciul cercetarea și valorificarea patrimoniului muzeal se vor afla în subordinea persoanei ce va ocupa postul de director adjunct al Complexului Muzeal Arad, post liber, apărut odată cu reorganizarea instituției, începută în primele luni ale lui 2019.
Pentru ocuparea postului, Complexul Muzeal Arad organizează un concurs la care se pot înscrie toți cei care respectă cerințele postului. Printre condițiile specifice necesare pentru a participa la concurs se regăsesc studiile universitare de licență în domeniul fundamental științe umaniste și arte, ramura științe istorie, sau „în domeniile fundamentale: științe inginerești sau științe ale naturii”, conform anunțului dat de instituția arădeană. Vechimea în specialitatea studiilor solicitate trebuie să fie de minimum 5 ani, iar candidatul va trebui să aibă experiență și în funcții de conducere a unei instituții publice de cultură, precum și să cunoască o limbă străină la nivel mediu.
Veniturile adjunctului
Proba scrisă a concursului va avea loc pe 26 august, iar cea a interviului, pe 29 august. Dosarele se pot depune până pe data de 19 august 2019. Rezultatele finale vor fi aflate abia pe 2 septembrie, în jurul orei 16. Întreaga documentație pentru concurs este disponibilă pe site-ul museumarad.ro/ Viitorul director va avea un salariu de aproximativ șase mii de lei, la care se adaugă indemnizația de hrană și eventuala indemnizație științifică pentru titlul de doctor, dacă va fi cazul. Managerul instituției încasează lunar 6.800 de lei brut, plus indemnizația științifică pentru titlul de doctor (50% din salariul minim brut pe țară – 950 lei) și indemnizația de hrană.
Instituție mare
Complexul Muzeal Arad are în subordine și administrează, pe lângă expozițiile din Palatul Cultural și cele de artă de pe Gheorghe Popa de Teiuș și Horia, și câteva muzee din județ. Acestea sunt Muzeul Orașului Lipova și Colecția de Artă Veche Românească „Ștefan Crișan” din Lipova, Muzeul Memorial „Ioan Slavici și Emil Monția” din Șiria, Muzeul Viței și Vinului „Miniș” din Ghioroc, Casa Memorială și Colecția „Eugenia Hagiu și Eugen Popa” din Săvârșin, dar și Sinagoga Ortodoxă de pe strada Cozia, din Arad. De asemenea, CMA deține și un depozit de etnografie în municipiu, pe strada Oituz.
Citiți principiile noastre de moderare aici!