ARAD. În decembrie 2018, când Consiliul Local Municipal oferea Comunităţii Bisericilor Creștine Baptiste Arad, cu titlu gratuit, dreptul de superficie asupra unui teren de 13.262 metri pătraţi din Subcetate, Petru Bozian, secretarul organizaţiei, spunea că în cinci-şase ani aici se va realiza un complex şcolar.
La 13 luni de când a primit terenul, Comunitatea a venit deja în faţa administraţiei locale cu Planul Urbanistic Zonal (PUZ) și Regulamentul Local de Urbanism (RLU) aferente obiectivului „Construire Complex Școlar, municipiul Arad, str. Cetății FN (Pompei)”.
Detaliile investiţiei
„Zona care face obiectul prezentei documentații este amplasată în partea de sud a municipiului Arad, str. Cetății FN (Pompei), adiacent cartierelor Subcetate și Gara Aradul Nou – se arată în Memoriul de prezentare a investiţiei. Se dorește realizarea unui complex școlar care va fi compus din 2 clădiri principale cu înălțimea de maxim 18 metri (P+4E-n.r.), spațiu administrativ cu regim de înălțime propus P+1 maxim 8 metri și sală de sport având înălțimea de maxim 11.00 metri, cu funcțiunea de servicii (învățământ), ajutând la creșterea calității zonei prin punerea în funcțiune a unor construcții și amenajări. Aspectul exterior al constructiilor propuse va fi de factură modernă şi va exprima caracterul programului de învăţământ. Suprafața minimă de spațiu verde amenajat va fi de 7.260 metri pătraţi, reprezentând 55% din suprafața totală a terenului. Numărul de locuri de parcare propuse pe amplasament – 36 locuri.”
Accese
Potrivit documentului citat, se propune o cale de acces adiacentă terenului prevăzută cu rigole, trotuare și spații verzi, care se continuă din sensul giratoriu, pe latura sudică a terenului studiat, iar în partea de est se propune o bandă de selecție și o bandă de staționare pe strada Pompei (Cetății). În interiorul incintei, accesul principal se realizează printr-un drum cu o lățime a carosabilului de 5,50 metri, din str. Pompei (Cetății) cu ieșire și acces secundar la drumul propus, în partea de sud a parcelei. „Accesele organizate pe terenurile aflate în proprietatea privată a inițiatorului PUZ-lui, zona de parcare, spațiul verde, zona de recreere se vor executa prin grija și cheltuiala unor investitori privați/beneficiar din fonduri private” – indică Memoriul.
La transparenţă
Începând de miercuri, 5 februarie 2020, proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației de urbanism Planul Urbanistic Zonal (PUZ) și a Regulamentului Local de Urbanism (RLU): Construire Complex Școlar, municipiul Arad, str. Cetății FN (Pompei) este afişat la intrarea în Primăria Municipiului Arad. Cei interesaţi pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii privind acest document până la 24 februarie, la registratura Primăriei. Informaţii suplimentare pot fi solicitate de luni până joi, între orele 8-18 şi vineri între orele 8-16, la Serviciul Relaţii cu Publicul, camera 5.
Trimite articolul
XSi eu vreau teren gratis.nu sunt (in)secta dar am si eu dreptul ca si cetățean.
-
fa si tu o scoala si primesti
-
Si ce vrei sa construiesti pentru o anumita categorie de cetateni ai aradului (sa zicem) tovarase Florian pe terenul primit????? Este secret?????
-
Care e treaba cu insecta sau secta ?
Nu am inteles de ce ii zice scoala de baptisti? Scoala de ortodocsi/catolici nu sunt. Sau in ideea ca copii trebuie indoctrinati devreme. Nu ar trebui sa amestece scoala cu baptismul, mai ales ca si alti copii vor frecventa scoala de alta religii.
-
Și totuși de unde au ăștia finanțare mai precis?
-
Juane,
“Desde chiquito se ha de criar al arbol derechito”
Problema care se va ridica va fi cu accesul elevilor la acea școală. Eventual doar cu autobuze școlare care să parcurgă anumite trasee. Zona este izolată din punct de vedere al transportului în comun și nu toată lumea are sau își poate perimite să-și ducă odraslele cu mașina la școală și să le ia de acolo. În rest, Dumnezeu să vă ajute.
-
Nu sunteti din Arad ?
Da cursele spre Sanicolaul Mic, Fantanele, Alunis, Zabrani, etc, pe unde trec !?
Baptist , vine de la baptizo, adică botezat si e o religie după învățăturile apostolilor. Mulți dintre marii preoți care au trecut la creștinism , nu au renunțat la unele obiceiuri păgâne , închinarea la zei , jertfe și le-au pus pe seama sfinților, închinarea la sfinți și nu mai era jertfă pe altar ci pomană… si exemplele pot continua. Ortodoxii care s-au impus cu prigoană împotriva bisericilor apostolice au apărut cam în anii 300, și semnul crucii s-a impus de către impăratul Constantin și mama lui Elena . Față de învășătura dată prin apostoli…… cine sun…..sectanți ????