ARAD. „Tricoul Roşu”. Un teren de 2,5 hectare, cu un amplasament foarte bun pentru dezvoltare imobiliară. Dar şi cu o vecinătate care incită la valorificarea ambientului natural, la extinderea zonei verzi. O singură suprafaţă, mai multe interese. Conflictul datează de câţiva ani, de când proprietarul terenului (o firmă din Timişoara) şi-a manifestat intenţia de a construi blocuri cu zece etaje pe locul fostei fabrici de textile. Primăria (care, la momentul vânzării terenului, a ratat oportunitatea de a-l achiziţiona) s-a împotrivit planurilor imobiliare, dorind să extindă Parcul Pădurice în această zonă. Războiul s-a purtat o vreme prin sălile de judecată şi s-a încheiat în favoarea proprietarului. Dar Primăria nu s-a resemnat, ameninţând cu exproprierea şi făcând chiar primele demersuri urbanistice pentru amenajarea unei „zone verzi şi de agrement” în acest loc.
Au urmat negocieri şi, se pare, s-a conturat un compromis. Primarul Călin Bibarţ a prezentat câteva detalii în ultima şedinţă ordinară a Consiliului Local Municipal:
„O să revenim în faţa consilierilor cu o propunere. Noi am avut mai multe discuţii cu proprietarii care au respectivul teren, în încercarea de a găsi o soluţie de compromis. Adică partea dinspre parc, din finanţarea lor, să fie făcută pentru comunitate – şi locuri de parcare subterane, şi parcare, şi spaţii verzi, şi teren de sport, pentru comunitate şi pentru Liceul de Artă. Iar pe cele două laturi unde există şi acum blocuri – respectiv peste drum de Banca Comercială şi latura care duce în spate la Liceul de Artă – să poată construi. Dar o să venim să vă prezentăm ce am agreat şi, dacă agreăm cu toţii, împreună, o astfel de idee, să mergem înainte.”
În prezent, terenul de la „Tricoul Roşu” e împrejmuit, dar pare abandonat. E acoperit de buruieni şi vegetaţie deasă, iar în unele locuri sunt indicii că oamenii străzii au trecut pe acolo.
FOTO: Diana Duțu
Trimite articolul
XPrimăria voia să extindă parcul de la pădurice după ce a dat jumătate din cel existent pocăiților să își facă biserică și firmelor să facă birouri? Mkay…
-
La padurice nu este biserica ci “””sediul cultului penticostal”””. Iar cele 2 cladiri de birouri apartin firmei D&D adica Dorel C. si Dan care detin si Macarale Arad ( fost PSD-isti de elita ). Mai informeaza-te putin…
-
Bravo Adelin bine punctat
De la VRĂJELI ca întotdeauna mă aștept din parte PRIMARIEI. Una zice și alta face în folosul lor
Asa de usor se distruge istoria Aradului pt niste gologani !!! Pacat ! (Peste zeci de ani o sa povestim nepotilor de malluri si suprmarketuri facute de straini si nicidecum de edificii si realizari ale poporului bastinas ! Pacat !
Sa nu uitati de un bazin de inot pentru crocodili!
-
????
Nu suna niciun clopoțel nimanui ? Firma care deține terenul are cifra de afaceri negativă in ultimii doi ani. In istoric la bunuri din ce văd, e cam terenul acesta și gata.
Asta e privatizarea din Romania….! s-a distrus cam tot ce a fost industrie in Arad
am ajuns doar piata de desfacere si atat
-
Industria textila este o industrie cu profituri mici. Acum textilele migreaza spre Asia Centrala si de Est. In Arad avem productie, suntem chiar pe plus cu balanta exporturi/ importuri. Ceea ce trebuie sa ne ingrijoreze este lipsa politicilor de urbanism coerente, chiar daca avem suficient de multi bani in bugetul local, si potential arhitectural imens.
Nimeni nu raspunde pt astfel de distrugeri pardon privatizari facute? Ce ar zice dna Kovesi oare?
deci in sfarsit s-au inteles la spaga… vine campania, trebuie bani….
au asteptat sa treaca timpul, sa creasca pretul terenului ca la IMAR, acum cine mai trage la raspundere ca au demolat, mai rau ca taie sute de copaci in oras si pe caldura asta se simte